Πουπουλόπαπια στον Αργολικό!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠουπουλόπαπια στον Αργολικό!Δευτέρα, Νοέμβριος 14, 2016 - 17:08

Σπάνιο είδος πάπιας από τον παγωμένο Βορρά έκανε την εμφάνισή του στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου, που δεν σταματά να εκπλήσσει τους επιστήμονες με την πλούσια χλωρίδα και την πανίδα του. Ερευνητές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να καταγράψουν την «ακριβοθώρητη» πουπουλόπαπια.

Η «δική μας» πουπουλόπαπια, την οποία ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε να κολυμπά με χάρη στα νερά του Αργολικού Κόλπου, έχει σχετικά μικρό μέγεθος και, σύμφωνα με τους επιστήμονες,

είναι θηλυκό ή νεαρό άτομο, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα ξεχειμωνιάσει στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου.

Το βέβαιο είναι ότι, για να φτάσει στα μέρη μας, έκανε ένα πραγματικά μακρινό ταξίδι, αφού πρόκειται για είδος πτηνού που ζει σχεδόν αποκλειστικά κατά μήκος των σκανδιναβικών ακτών και στη Βρετανία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με τις άλλες πάπιες, που τρέφονται κυρίως με φυτά, η πουπουλόπαπια είναι... γκουρμέ είδος και τρέφεται με οστρακοειδή και γαρίδες. «Μεγάλη έκπληξη» χαρακτήρισε το μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρίας Τάκης Λεοντίδης την παρουσία του σπάνιου πτηνού στον υγρότοπο της Νέας Κίου, καθώς είναι μόλις η τρίτη φορά στα χρονικά που καταγράφεται το συγκεκριμένο είδος πάπιας στην Πελοπόννησο. Η προηγούμενη φορά που είχε εμφανιστεί στη περιοχή ήταν το μακρινό 1968!

Φωτό: TAKIS LEONTIDIS

Keywords
Τυχαία Θέματα