Πήγαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αλλά γλίτωσαν την τελευταία στιγμή

16:26 3/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠήγαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αλλά γλίτωσαν την τελευταία στιγμήΤετάρτη, Σεπτέμβριος 3, 2014 - 16:24

Δύο άνθρωποι από το Λασίθι προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά γλίτωσαν την τελευταία στιγμή. Οι εν λόγω απόπειρες αυτοκτονίας έγιναν χθες στον Αγιο Νικόλαο και τη Σητεία. Στην πρώτη περίπτωση ένας 28χρονος πήρε χάπια, αλλά ευτυχώς τον αντιλήφθηκε η μητέρα του. Η γυναίκα υπέστη σοκ,

αλλά γρήγορα ανέκτησε την ψυχραιμία της και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Εκεί οι γιατροί τον υπέβαλαν σε πλύση στομάχου και νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες για προληπτικούς λόγους. Από εκεί και πέρα οι γονείς του θα φροντίσουν να συζητήσουν μαζί του κι ίσως να χρειαστεί βοήθεια ειδικού.

Χθες το πρωί ένας 85χρονος από χωριό της Σητείας κατανάλωσε φυτοφάρμακο σε μια προσπάθεια να τερματίσει τη ζωή του. Ομως, για καλή του τύχη, συγγενικά του πρόσωπα αντιλήφθηκαν την πράξη του και ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου οι γιατροί ακολούθησαν την ίδια διαδικασία με εκείνη που ακολούθησαν στον 28χρονο.


Σημειώνεται ότι στην Κρήτη οι αυτοκτονίες «θερίζουν». Κόμπο στο στομάχι προκαλεί πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο (από την 1η Ιανουαρίου 2013 ως και τις 31 Μαΐου φέτος) 60 άνθρωποι προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα, είτε για οικονομικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Φυσικά υπήρχαν κι εκείνοι που ήθελαν να τερματίσουν τη ζωή τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Κρήτη, εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει το θλιβερό προνόμιο να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των περιφερειών με υψηλό δείκτη αυτοκτονιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ε.Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα