Παρουσίαση (νέου) CD με σεφ την Ελεονώρα

SHOWBIZΠαρουσίαση (νέου) CD με σεφ την ΕλεονώραΠέμπτη, Νοέμβριος 26, 2015 - 15:13

Η Ζουγανέλη «σέρβιρε» στο σπίτι της στον Λυκαβηττό τα καινούργια τραγούδια της

Ενα όμορφο καινούργιο σπίτι, ένα νέο CD με παθιασμένα ερωτικά τραγούδια και μια γευστική σπεσιαλιτέ με κατσικάκι... Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η ταλαντούχα τραγουδίστρια της νέας γενιάς, η οποία προχθές το βράδυ -στο πλαίσιο των εν γένει πρωτοποριακών αναζητήσεών της- παρουσίασε στο σπίτι της, στον περιφερειακό

του Λυκαβηττού, και όχι σε κάποιον δημόσιο χώρο, τα τραγούδια από το CD της «M' αγαπούσες κι άνθιζες».

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δουλειά με 12 κομμάτια, σε μουσική Μίνωα Μάτσα και στίχους του ίδιου και της Ελένης Φωτάκη, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου από τη Μinos EMI.



Η γλυκιά Ελεωνόρα, στο νέο, καλόγουστο σπίτι της που βρίσκεται στον Λυκαβηττό (στον τρίτο όροφο, σε μια πολυκατοικία που στην είσοδό της υπάρχουν ένας τεράστιος ελέφαντας κι ένα τοτέμ, προφανώς για καλό φενγκ σούι), μας υποδέχτηκε με τη γνώριμη θετική διάθεση που τη χαρακτηρίζει πάντα.

Φορώντας ένα μαύρο ριχτό φόρεμα με λευκά πουά και πολλά βραχιόλια στο ένα χέρι της, στο μεγαλύτερο μέρος της ακρόασης καθόταν στην κούνια που ξεπροβάλλει επιβλητικά από το μέσον της άνετης βεράντας του σπιτιού και σιγοτραγουδούσε τα κομμάτια της με φόντο την υπέροχη θέα της. Οπως είπε η ίδια, την κούνια την απολαμβάνει συνήθως όταν ξυπνά, μαζί με τον καφέ της.

Οσο για τους παρευρισκομένους, οι περισσότεροι είχαν μαζευτεί στο μπαλκόνι (παρόλο που το εσωτερικό του σπιτιού είναι πολύ άνετο, με μεγάλο καθιστικό αποτελούμενο από σαλόνι και τραπεζαρία) και απολάμβαναν τα νέα τραγούδια της, καθισμένοι κυρίως σε μαξιλάρες, γύρω από ένα τεράστιο χαμηλό μαρμάρινο τραπέζι.

Ως φιλόξενη οικοδέσποινα, η τραγουδίστρια είχε μαγειρέψει κατσικάκι με ρύζι (μια συνταγή που έχει μάθει στη Μύκονο, απ' όπου είναι η καταγωγή της) και, με προτροπή του Μίνωα Μάτσα, «πέσαμε» στον μπουφέ για να γευτούμε το φαγητό. Μάλιστα, ο συνθέτης εκθείαζε για αρκετή ώρα τις μαγειρικές ικανότητές της, γι' αυτό κι εκείνη, που διαθέτει εξαιρετικό χιούμορ, αποκάλυψε πως «με το κατσικάκι τούς έριξα», επικαλούμενη τις «master chef» ικανότητές της ως λόγο ένταξής της στη δισκογραφική εταιρία!

Ιδιαίτερη σημασία

Παρατηρώντας προσεκτικά το εσωτερικό του σπιτιού, διαπιστώνει κανείς ότι η ταλαντούχα ερμηνεύτρια διαθέτει προσωπικό γούστο, καθώς το έχει διακοσμήσει με αντικείμενα τα οποία της θυμίζουν συγκεκριμένες στιγμές από τη ζωή της που έχουν για εκείνη ιδιαίτερη σημασία. Ανάμεσα σε αυτά, ένα παλιό ραδιόφωνο, ένας άβακας -που πιθανότατα είχε όταν πήγαινε στην πρώτη τάξη του δημοτικού-, μια παιδική φωτογραφία της, ένα βιβλίο για τη Μελίνα Μερκούρη, το γράμμα «Α» σε μεγάλο μέγεθος με φωτάκια, καθώς και το σήμα της ειρήνης με led. Μας έκαναν εντύπωση η ξύλινη κρεμαστή βιβλιοθήκη της, που είναι γεμάτη από θεατρικά βιβλία κι άλλα φιλοσοφικού περιεχομένου αναγνώσματα, καθώς κι ένα μεγάλο κρυστάλλινο ποτήρι -περίπου ενάμιση μέτρο-, το οποίο είναι... γυάλα με χρυσόψαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα