Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ουρές στην εθνική οδό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαρέμβαση εισαγγελέα για τις ουρές στην εθνική οδόΤετάρτη, Δεκέμβριος 27, 2017 - 13:22

❱❱ Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χαράλαμπου Λακαφώση προκάλεσε η οδύσσεια των οδηγών που παρέμεναν ακινητοποιημένοι επί επτά (!) ώρες στα χιόνια στην εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μαρτίνου, την περασμένη Παρασκευή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής

εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν στην απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς που επέλεξαν να ταξιδέψουν για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτοφανές μποτιλιάρισμα, που κατέληξε σε ουρές πολλών χιλιομέτρων με φόντο το χιονισμένο Μαρτίνο, προκλήθηκε όταν μία νταλίκα δίπλωσε στο παγωμένο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα διερχόμενα οχήματα.

Αρκετοί, ωστόσο, ήταν και οι οδηγοί που δεν είχαν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να μείνουν εγκλωβισμένοι εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Πάντως, η εισαγγελική έρευνα θέτει στο μικροσκόπιο τόσο την εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο όσο και τους επικεφαλής των μηχανημάτων που είχαν την ευθύνη για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα