Παραλίγο μακελειό στην Πάτρα για μια 21χρονη

13:51 4/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαραλίγο μακελειό στην Πάτρα για μια 21χρονηΠέμπτη, Σεπτέμβριος 4, 2014 - 13:50

Ερωτας ήταν η αιτία που έγινε «πιστολέρο» ο 29χρονος πρώην κρατούμενος που είχε μετατρέψει την Πάτρα σε... Αγρια Δύση. Ο νεαρός έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ύστερα από ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό, το οποίο κράτησε οκτώ ημέρες! Ο ερωτευμένος άντρας, που πίστευε ότι τον απατούσε η φίλη του όσο βρισκόταν στη φυλακή και γι' αυτό προκάλεσε

τέσσερα επεισόδια με πυροβολισμούς, κατόρθωνε να ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια των αστυνομικών. Ομως, συνελήφθη τελικά στα Εργατικά από άνδρες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πατρών.

Ποινή 6,5 ετών

Ο 29χρονος, που παλιότερα είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στα κυκλώματα της νύχτας, στις 12 Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 6,5 ετών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή. Ο άντρας φέρεται να είναι ο δράστης του παρολίγον αιματηρού περιστατικού με πυροβολισμούς στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών που καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου. Τότε ο δράστης μαζί με έναν 28χρονο (ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα) και μία 25χρονη (η οποία συνελήφθη την επομένη) πήγαν με αυτοκίνητο στην επιχείρηση ενός 36χρονου ξυλέμπορου στη ΒΙ.ΠΕ.

Τέσσερις φορές

Εκεί δίχως δισταγμό ο 29χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του επιχειρηματία -ευτυχώς, δίχως να τον τραυματίσει- και στη συνέχεια οι τρεις έγιναν «καπνός».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο «πιστολέρο» πίστευε πως με τον επιχειρηματία τα είχε μπλέξει η 21χρονη φίλη του όσο εκείνος εξέτιε την ποινή του! Γι' αυτό εξάλλου λίγες ώρες νωρίτερα είχε δημιουργήσει επεισόδιο μαζί με τον συνεργό του σε μπαρ στο Αστρος Κυνουρίας Αρκαδίας: οι δυο τους έβρισαν και απείλησαν την πέτρα του σκανδάλου και τη στιγμή που έφευγαν πυροβόλησαν μέσα στο κατάστημα, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν!

Ενα εικοσιτετράωρο μετά ο 29χρονος φέρεται να πρωταγωνίστησε -μόνος του αυτή τη φορά- σε ένα ακόμα άγριο επεισόδιο στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου Αχαΐας. Σύμφωνα με τους περίοικους, πυροβόλησε εναντίον ατόμου και εξαφανίστηκε. Η δράση του δεν σταμάτησε εκεί όμως, αφού το βράδυ της 27ης Αυγούστου στην περιοχή των Ζαρουχλέικων φέρεται να πυροβόλησε εναντίον ενός σεσημασμένου κακοποιού, με τον οποίο είχε άλυτες διαφορές, χωρίς ούτε αυτή τη φορά να χυθεί αίμα.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και η σύλληψη του δράστη
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 36χρονου επιχειρηματία. Αξιοποιώντας πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή των ΟΠΚΕ για τη σύλληψή του. Με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι όπου φέρεται να κρυβόταν ο 29χρονος, στα Εργατικά. Μέσα εντοπίστηκε ο ίδιος και μία 22χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ ο 29χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά) που υπέθαλπε τον καταζητούμενο αναζητείται. Σε βάρος της 22χρονης και του 29χρονου, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, μια και στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα πιστόλι εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων.


Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα