Οργή των κατοίκων για την κατάληψη πλαζ από τον βασιλιά Σαλμάν

SHOWBIZΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑΟργή των κατοίκων για την κατάληψη πλαζ από τον βασιλιά ΣαλμάνΔευτέρα, Ιούλιος 27, 2015 - 16:14

Τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία ζητούν να πάει ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν οι κάτοικοι της γαλλικής Ριβιέρας, μόλις έγινε γνωστό ότι έκανε «reserve» μια δημόσια πλαζ.

Περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι υπέγραψαν αίτηση ενάντια στο κλείσιμο της παραλίας Λα Μιραντόλ για το διάστημα των τριών εβδομάδων που παραθερίζει ο Σαουδάραβας μονάρχης στη βίλα που διαθέτει στην περιοχή Βαλαουρί.

«Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η φυσική ζώνη αποτελεί δημόσια περιουσία, η οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη προς όφελος όλων, κατοίκων, τουριστών, Γάλλων, αλλοδαπών ή περαστικών.

»Ζητούμε από το κράτος να εγγυηθεί τη θεμελιώδη αρχή της ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Βαλαουρί έστειλε επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, διαμαρτυρόμενος για την τσιμεντένια πλατφόρμα που κατασκευάστηκε χωρίς σχετική άδεια στην παραλία, για να διευκολύνει την πρόσβαση του βασιλιά σε αυτή.

Συνοδεία

Οι δημοτικές Αρχές απέκλεισαν την πλαζ το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο προτού ο μονάρχης και η συνοδεία του των 1.400 ατόμων προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, προκειμένου να εμποδίσουν τυχόν διαδηλωτές να κατασκηνώσουν εκεί, ενώ τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα όπου κατέλυσε ο Σαλμάν μαζί με άτομα του στενού περιβάλλοντός του. Τα υπόλοιπα μέλη της συνοδείας του κατέλυσαν σε ξενοδοχεία των Καννών.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα