Οι Βρετανοί ζήτησαν άδεια να κατεδαφίσουν μέρος του σπιτιού όπου έμενε ο Μπεν το 1991

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι Βρετανοί ζήτησαν άδεια να κατεδαφίσουν μέρος του σπιτιού όπου έμενε ο Μπεν το 1991Τρίτη, Οκτώβριος 4, 2016 - 16:11

Νέα τροπή πήραν (ακόμα μία φορά) οι έρευνες για τα οστά του Μπεν Νίνταμ στην Κω, μετά τη διαπίστωση των Βρετανών αστυνομικών ότι ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου διέμενε το 21 μηνών αγοράκι με την οικογένειά του το 1991 προστέθηκε στο κτίσμα αφότου το αγόρι εξαφανίστηκε! Οι Βρετανοί

ντετέκτιβ ζήτησαν την άδεια του ιδιοκτήτη για να κατεδαφίσουν το κτίσμα και να αναζητήσουν στοιχεία.



«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια» ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς και εξήγησε πως είναι σε διαπραγματεύσεις για να προχωρήσουν αμέσως σε κατεδάφιση, αφού έχουν δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού μετά το τέλος των ερευνών. «Θέλω την κατεδάφιση αυτού του μικρού μέρους του κτιρίου, ώστε να βεβαιωθούμε πως δεν μας ξέφυγε κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαντήσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν τα σανδάλια από ελαφρύ καφέ δέρμα με ασημιά αγκράφα που φορούσε ο Μπεν και μάλιστα έχουν εξασφαλίσει φωτογραφία τους. Ο εμπειρογνώμονας Φρανκ Χάρκνες σημείωσε ότι τα σανδάλια έχουν σημασία, καθώς «δίνουν στους ερευνητές μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν», ενώ πρόσθεσε ότι τα έφτιαξε τσαγκάρης του νησιού. Ηδη έχει βρεθεί στο χωράφι περιμετρικά του σπιτιού στην Κω ένα κομμάτι δέρματος, που όμως δεν συνδέεται με την υπόθεση.



Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο χωράφι, όπου οι ερευνητές αναζητούν σημάδια αποσύνθεσης, υπολείμματα ρούχων, παιχνιδιών και ό,τι άλλο μπορεί να ανήκε στον Μπεν. Ο,τι βρίσκουν το στέλνουν σε ειδικά εργαστήρια στη Βρετανία.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα