Με 680 ευρώ τον μήνα πώς να ζήσω;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Χρωστάω πέντε ενοίκια»Με 680 ευρώ τον μήνα πώς να ζήσω;Τρίτη, Οκτώβριος 4, 2016 - 14:07

Ο Σπύρος Φωκάς μιλά για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει

Είναι από τους ηθοποιούς που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο, μπορεί να αποκαλεί «φίλους του» σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Κερκ Ντάγκλας και η Καθλίν Τέρνερ -από τους οποίους, όπως λέει, δεν θα ζητούσε βοήθεια-, αυτό τον καιρό όμως περνάει δύσκολες στιγμές, καθώς

η σύνταξη των 680 ευρώ που παίρνει δεν του φτάνει να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του ίδιου και της συζύγου του.

«Στην Ελλάδα σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, δίνοντάς τους κάθε μέρα λίγο λίγο το δηλητήριο» λέει στην «Espresso» ο Σπύρος Φωκάς, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου. Και αν και πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει, χαρακτηρίζει «άπειρους» τους ανθρώπους της κυβέρνησης «γι' αυτό πέφτουν σε αυτές τις γκάφες».
Το ζευγάρι περιέγραψε στην «Εspresso» τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνει, με το αγκάθι της οφειλής πέντε ενοικίων στη σπιτονοικοκυρά τους να παραμένει, με εκείνη να τους έχει ήδη αποστείλει εξώδικο.

«Δεν μιλάμε για μεγάλο ποσό, αλλά για μας είναι σεβαστό. Το ενοίκιο είναι φυσιολογικό, θα λέγαμε, θα μπορούσε όμως, επειδή η πολυκατοικία είναι 30 χρόνων, να είναι και χαμηλότερο» λέει το ζευγάρι και συνεχίζει: «Μας έστειλε εξώδικο η ιδιοκτήτρια, όμως βρέθηκε δικηγόρος που θέλησε να αναλάβει όλες τις υποθέσεις μας χωρίς χρέωση και μιλάει με τον δικό της. Τα πράγματα είναι στάσιμα προς το παρόν». Οσο για τις φήμες ότι οι δυο τους έχουν φύγει από το διαμέρισμά τους; «Δεν φιλοξενούμαστε πουθενά, μένουμε στο σπίτι μας. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα φροντίσουμε να μετακομίσουμε στα Ισθμια Κορινθίας, όπου έχουμε ένα παλιό σπίτι και το οποίο δεν έχει ανοίξει εδώ και χρόνια» επισημαίνουν.

Οι δυσκολίες για τον Σπύρο Φωκά και τη σύζυγό του ξεκίνησαν εδώ και καιρό, όταν ο διεθνούς φήμης ηθοποιός αναγκάστηκε να διαθέσει χρήματα για την επισκευή του σπιτιού που νοίκιαζε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο πήρε φωτιά. Τα έσοδα λίγα, τα έξοδα πολλά. «Από τις ταινίες που έχω κάνει στην Αμερική παίρνω 300 δολάρια το τρίμηνο ή το πεντάμηνο, αν και εφόσον παίζονται βέβαια. Από εκείνες που έκανα στην Ιταλία δεν έχω πάρει ποτέ φράγκο, καθώς η εταιρία κήρυξε πτώχευση» λέει ο ηθοποιός, ενώ μαζί με τη Λίλιαν δηλώνουν ότι δεν διαχειρίζονται όπως θα έπρεπε τα 680 ευρώ που παίρνει εκείνος ως σύνταξη.

Πάντως, το ενδεχόμενο να ξενιτευτούν δεν υπάρχει στα πλάνα τους. «Η Αμερική για μένα είναι πολύ μακριά πια. Εφυγα γιατί δεν τους πήγαινα. Να ζήσω σε μια χώρα που δεν τους συμπαθώ και μάλιστα σήμερα;» δηλώνει ο Σπύρος Φωκάς. Αλλωστε, από τη χώρα έχει και κάποιες άσχημες αναμνήσεις, αφού την εποχή που ζούσε εκεί με την Αμερικανίδα σύζυγό του και μάνατζερ, εκείνη είχε σηκώσει, όπως λέει, 500.000 δολάρια από τον κοινό λογαριασμό τους, αφήνοντάς του μόνο 400 δολάρια! Χρήματα που είχε, μάλιστα, βγάλει με πολύ κόπο.

Βέβαια, όπως τονίζει το ζευγάρι, ανέκαθεν ζούσαν για να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να έχουν το κάτι παραπάνω, για να μη χρωστούν. «Τώρα δεν διαθέτουμε το επιπλέον, ούτε τις ανάγκες μας καλύπτουμε και χρωστάμε. Είμαστε στην κατηγορία που βρίσκονται οι περισσότεροι Ελληνες, υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερες κατηγορίες ανθρώπων, όπως εκείνοι που τους πετάνε έξω από το σπίτι τους, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια» δηλώνουν, ενώ όπως ισχυρίζονται, όλη η ταλαιπωρία τους ξεκίνησε όταν ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια να τους μειώσει το ενοίκιο, κάτι που εκείνη δεν δέχτηκε.

Απόψε το βράδυ ο ηθοποιός θα τιμηθεί από την Ιερά Σύνοδο στην Πετρούπολη παρουσία του μητροπολίτη Αθηναγόρα, σε μια εκδήλωση με μουσική και τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. «Η ενορία κάνει σπουδαίο έργο, γιατί υπάρχουν άστεγοι και άνθρωποι που δεν έχουν φαγητό, όχι μόνο στην Πετρούπολη, αλλά παντού. Είναι λίγο οξύμωρο» δηλώνει ο Σπύρος Φωκάς για την αποψινή παρουσία του στο Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα