ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα πάνω κάτω των βάσεων και τα... παράδοξαΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝΠαρασκευή, Αύγουστος 25, 2017 - 17:08

Δημήτρης Βόσσος
Τα... φτερά του άνοιξε ο τερματοφύλακας του Ηλειακού Λεχαινών Δημήτρης Βόσσος από την Κυλλήνη, καθώς αναδείχθηκε πρώτος στον νομό Ηλείας, συγκεντρώνοντας 19.485 μόρια, που του εξασφάλισαν την εισαγωγή του στη Νομική Αθήνας. Η χρονιά ήταν αρκετά απαιτητική, ωστόσο δεν παράτησε ούτε στιγμή το ποδόσφαιρο και συμμετείχε κανονικά στις δραστηριότητες του Ηλειακού, όπως ανέφερε σε τοπικά μέσα.

«Αγωνιζόμουν τον τελευταίο χρόνο κανονικά στη θέση του τερματοφύλακα και φυσικά συμμετείχα σε όλες τις προπονήσεις της ομάδας μου. Στερήθηκα προσωπικές στιγμές και τα κατάφερα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελευθερία Βλάχου
Μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε όλη τη χώρα κατάφερε να συγκεντρώσει η καλλονή Ελευθερία Βλάχου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, καθώς εισήχθη στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης με 19.667 μόρια. Η πανέμορφη πρώτη των πρώτων στη δυτική Μακεδονία, με τα απίστευτα μάτια, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό της. «Μου χάρισε ανέλπιστη χαρά και κυρίως ανακούφιση, γιατί η προσπάθειά μου είχε ανταμειφθεί. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εξεταζόμενοι έχουν πάνω κάτω σχηματίσει μια εικόνα για την επίδοσή τους πριν βγουν τα αποτελέσματα» δήλωσε.

Μυρσίνη Χαμακιώτη
Από το Πειραματικό Λύκειο Λάγγουρα κατάφερε να μπει πρώτη στην Ιατρική Πάτρας με 19.600 μόρια η Μυρσίνη Χαμακιώτη. «Δεν ένιωσα ποτέ τη δυσκολία ή την κούραση, ο στόχος υπερκάλυπτε τα πάντα... Η αλήθεια είναι ότι διάβαζα αρκετές ώρες, αλλά δεν ήταν κάτι δυσάρεστο. Το διάβασμα ήταν και είναι ένα από τα χόμπι μου και στις εξετάσεις δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα» είπε η 18χρονη Μυρσίνη και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν ιδανικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οσο για τους στόχους μου, πρώτη επιλογή μου είναι πάντα η Ελλάδα».

Νικολίτσα Αγγελοπούλου
Πρώτη στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Κρήτης στα Χανιά κατάφερε να μπει η Νικολίτσα Αγγελοπούλου από την Πάτρα, που κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά υψηλά μόρια και πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Η γλυκιά Νικολίτσα είναι κόρη του γνωστού Πατρινού Περικλή Αγγελόπουλου, ο οποίος ήταν ο μόνιμος εικονολήπτης του Mega στην περιοχή για πολλά χρόνια και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σπουδαία επιτυχία της κόρης του.

Τα πάνω κάτω των βάσεων και τα... παράδοξα

■ Με μόλις 4.006 μόρια μπήκε φέτος στο πανεπιστήμιο ο τελευταίος υποψήφιος και μάλιστα στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, όπου είναι απαραίτητη η εξέταση σε ειδικό μάθημα! Από τα παράξενα στατιστικά των φετινών βάσεων, προκύπτει ότι κάποιοι έγιναν φοιτητές σε πανεπιστήμια με βαθμούς... 4 και 7 και άλλοι σπουδαστές σε ΤΕΙ με βαθμό 2!

■ Η χαμηλότερη βάση σε πανεπιστημιακό τμήμα που δεν απαιτεί εξέταση σε ειδικό μάθημα είναι στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου η βάση διαμορφώθηκε στα 7.157 μόρια, κινούμενη μάλιστα ανοδικά σε σύγκριση με πέρυσι, που ήταν 5.941 μόρια. Χειρότερη εικόνα επικρατεί στα ΤΕΙ, όπου ο τελευταίος εισάγεται με μόλις 2.956 μόρια! Πρόκειται για τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο.

■ Οσα διαπιστώνει κάποιος αναλύοντας τα στοιχεία των φετινών πανελλαδικών μοιάζουν με κακόγουστο αστείο. Δυστυχώς, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αφήνει ανοχύρωτη την αξιοπιστία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τότε που, για μικροκομματικούς λόγους, καταργήθηκε η βαθμολογική βάση του «10» για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ανοίγοντας τις πύλες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε χιλιάδες χαμηλόβαθμους υποψηφίους. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί δεκάδες τμήματα-φαντάσματα σε περιφερειακά ΤΕΙ, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν κλείσει προ πολλού, αφού δεν προσέλκυαν σπουδαστές.

■ Σε άλλα παράδοξα από τις φετινές βάσεις, το Τμήμα Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο είχε 91 θέσεις, που αυξήθηκαν στις 130 από μεταφορά. Παρά τη... γενναιοδωρία, φέτος στο τμήμα θα εισαχθούν μόλις οκτώ σπουδαστές! Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή ενός αριστούχου: Με 19.025 μόρια, ο πρώτος των αποφοίτων του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου Χίου Μάρκος Μούνδρος μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, αλλά η οικογενειακή και η τοπική παράδοση τον οδήγησαν στη «χαμηλών βαθμολογικών απαιτήσεων» Σχολή Αξιωματικών Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Ακόμη ένα παράδοξο είναι ότι το Τμήμα Βιολογίας και η Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών είχαν ακριβώς την ίδια βάση με πέρυσι, 18.335 μόρια η πρώτη και 17.793 η δεύτερη.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα