Οι ιπτάμενοι δίσκοι που σερβίρουν sushi!

Την πρώτη τους επαφή με ιπτάμενους... δίσκους είχαν οι πελάτες εστιατορίου sushi στο Λονδίνο. Μην πάει ωστόσο ο νους σας σε UFO. Ο λόγος για ιπτάμενους δίσκους σερβιρίσματος που καθιστούν ταχύτερη την εξυπηρέτηση των πελατών και ευκολότερη τη δουλειά των σερβιτόρων. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων «YO! Sushi», Ρόμπιν Ρόουλαντ, το προσωπικό στο υποκατάστημα του Λονδίνου θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο εξής το «iTray».

Πρόκειται για νέο γκάτζετ η λειτουργία του οποίου ελέγχεται από iPad και το οποίο μπορεί να κινείται ανάμεσα στα τραπέζια σερβίροντας τον κόσμο με ταχύτητα έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή με την οποία θα κινούταν ένας σερβιτόρος.

Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής «ελέγχου πτήσης» ο δίσκος απογειώνεται κάθετα μέχρι το ύψος που έχει ορίσει ο χρήστης και «ταξιδεύει» προς την κατεύθυνση που επιθυμεί. Το ιπτάμενο γκάτζετ του «YO! Sushi» έχει ενσωματωμένες δύο κάμερες, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν με live εικόνες τον χειριστή του. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό μπορεί να φορτώνει τον δίσκο στην κουζίνα, να του δίνει την εντολή να μεταφέρει την παραγγελία στο σωστό τραπέζι και να τον καλεί πάλι πίσω, μόλις διαπιστώσει από την κάμερα ότι η παραγγελία παραδόθηκε. Μέχρι στιγμής έχει ακτίνα πτήσης πενήντα μέτρων, ωστόσο αν αποδειχτεί όσο δημοφιλές ελπίζουν, θα διευρυνθεί περαιτέρω. Στόχος άλλωστε είναι να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας σε όλο τον κόσμο.

Οπως λέει το προσωπικό, το σύστημα αυτό δεν διευκολύνει μόνο τους ίδιους και εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες, αλλά αποτελεί κι ένα είδος θεάματος που ψυχαγωγεί τον κόσμο, ενώ λειτουργεί και ως κράχτης για το μαγαζί.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα