Οι έγνοιες κόβουν ύπνο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι έγνοιες κόβουν ύπνοΠέμπτη, Αύγουστος 20, 2015 - 19:26

Η έρευνα που αποδεικνύει τις κυριότερες (και θανάσιμες) ανησυχίες που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο

Οι έγνοιες κόβουν έως και πέντε χρόνια από τη ζωή, σύμφωνα με έρευνα η οποία κατέγραψε τις κυριότερες ανησυχίες που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
[email protected]

Οι συνέπειες των σκέψεων που μας πονοκεφαλιάζουν είναι καταστροφικές για την υγεία, την εργασία και τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Πολλές φορές μάλιστα προκαλούν τόσο άγχος, που κρατούν πολλούς ξύπνιους

το βράδυ. Καθημερινά το μυαλό του σύγχρονου ανθρώπου ασχολείται επί 1 ώρα και 50 λεπτά με προβλήματα που τον αγχώνουν, διαπίστωσε η
έρευνα που έγινε σε δείγμα 2.000 Βρετανών για την εταιρία Rescue Remedy. Αυτό σημαίνει ότι χάνουμε 12 ώρες και 53 λεπτά κάθε εβδομάδα και 4 χρόνια και 11 μήνες έως την ηλικία των 64 ετών. Το 86% των ερωτηθέντων απάντησε ότι καθημερινά ανησυχεί αρκετή ώρα για κάποιο θέμα, ενώ το 84% δήλωσε ότι έχει χάσει τον ύπνο του.

Το top 10

Η δουλειά είναι η πιο συνηθισμένη έγνοια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα βρίσκονται στη δεύτερη θέση του top 10 με τις σκέψεις που προκαλούν άγχος. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το άγχος της καθυστέρησης σε κάποιο ραντεβού ή στη δουλειά. Η απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου βρίσκεται μία θέση πιο κάτω, ενώ την πεντάδα κλείνει το άγχος που προκαλούν τα προβλήματα υγείας.

Οι σχέσεις, φιλικές ή ερωτικές, κατατάσσονται στην έκτη θέση και ακολουθεί η έγνοια που έχουν όσοι ταξιδεύουν ή κυκλοφορούν στην πόλη μη τυχόν χάσουν το αεροπλάνο, το τρένο ή το λεωφορείο. Καθημερινό άγχος έχουν πολλοί μήπως δεν ακούσουν το ξυπνητήρι το πρωί και συνεχίσουν να κοιμούνται, ενώ ελάχιστα λιγότεροι στρεσάρονται με τηνεμφάνισή τους.

Τέλος, τη δεκάδα κλείνουν οι σκέψεις για την ασφάλεια της οικογένειας. Περιγράφοντας τις συνέπειες που έχουν οι έγνοιες στη ζωή τους, το 60% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι επηρεάζουν την ψυχολογική κατάστασή του. Αλλοι απάντησαν ότι οδηγούν σε τσακωμούς με τη/τον σύντροφό τους και σε χωρισμό, ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι έχασαν τη δουλειά τους, επειδή είχε μειωθεί σημαντικά η απόδοσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα