Aunties: οι βραβευμένες γιαγιάδες από τη Ρωσία με αγάπη

Επτά ολόκληρα καλοκαίρια πέρασε η φωτογράφος Nadia Sablin με τις δυο αδελφές. Η Alevtina και της Ludmila, οι οποίες ζουν μόνες τους στην Alekhovshchina της Ρωσίας, πέντε ώρες βόρεια από την Αγία Πετρούπολη, βρίσκονται στην 8η δεκαετία της ζωής του.

Είναι ανύπαντρες, αυτάρκεις και ζουν απομονωμένες στο παλιό αγροτόσπιτο που είχε χτίσει ο πατέρας στους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Κάνουν όλες τις δουλειές και συνεργάζονται σαν από χρόνια καλοκουρδισμένες μηχανές που η μια χρειάζεται τα γρανάζια της άλλης. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η Sablin τις επισκεπτόταν και περνούσε μαζί

τους ένα διάστημα. Είναι αξιομνημόνευτη η δυσκολία επικοινωνίας τους, μιας και η φωτογράφος δεν μιλούσε Ρωσικά και οι «θείες» της προσπαθούσαν να συνεννοηθούν μαζί της με νοήματα.

Η καταγραφή της καθημερινότητας των δυο αδερφών οδήγησε στη διαμόρφωση ενός λευκώματος το «Aunties» για το οποίο μάλιστα πρόσφατα η Nadia Sablin κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό CDS/Honickman για καλύτερο φωτογραφικό βιβλίο της χρονιάς.

1 ΑΠΟ 16 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Aunties, Nadia Sablin

Keywords
Τυχαία Θέματα