Οι ανταποκριτές και η... έξαλλη Ελένη Λουκά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠεριμένοντας τη βόμβα που δεν έσκασε!Οι ανταποκριτές και η... έξαλλη Ελένη ΛουκάΤρίτη, Ιούνιος 23, 2015 - 14:35

«Καλησπέρα από την Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων και σας μεταφέρουμε το κλίμα από την ελληνική πρωτεύουσα».

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Περίπου αυτά τα λόγια έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου, ειπωμένα σε διαφορετικές γλώσσες, διά στόματος των δεκάδων ξένων ανταποκριτών

που βρίσκονται στη χώρα μας.

Η «Espresso» κατέγραψε τον παλμό της πλατείας και παρακολούθησε τους ξένους ρεπόρτερ που περίμεναν τη «βόμβα», η οποία δεν έσκασε ποτέ. Μια δημοσιογράφος από το γαλλικό κανάλι Canal+ κάθεται στα γόνατα και γράφει πρόχειρα σε ένα τετράδιο τις πληροφορίες που λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρει ζωντανά στους τηλεθεατές της πατρίδας της. Ακριβώς απέναντι ένας Ελβετός φωτογράφος καταγράφει εάν οι Eλληνες κάνουν περισσότερες αναλήψεις απ' ό,τι καταθέσεις στα ΑΤΜ! Λίγα μέτρα πιο κάτω μια άλλη κάμερα έχει στηθεί για να υποδεχθεί τον Ισπανό ανταποκριτή, που βηματίζει μηχανικά πάνω κάτω στην πλατεία σιγοψιθυρίζοντας όσα πρόκειται να πει, ως τη στιγμή που οι τεχνικοί τον καλούν να φορέσει το ακουστικό της επιστροφής του ήχου από το στούντιο του TV España.

«Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση στο ελληνικό ζήτημα, γιατί έχει αρχίσει να με ενοχλεί ο ήλιος στη χώρα σας» μας λέει η Γερμανίδα δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Ν24 ενώ «φρεσκάρει» το μακιγιάζ της λίγο πριν από τη ζωντανή της μετάδοση. Οι ανταποκριτές δεκάδων διεθνών μέσων ενημέρωσης είχαν φροντίσει εδώ και μέρες να κλείσουν δωμάτια ξενοδοχείων γύρω από την πλατεία Συντάγματος με θέα από το μπαλκόνι τους τη Βουλή. Από εκεί δίνουν συνεχή εικόνα και ανταποκρίσεις με ή χωρίς καλεσμένους, αναλύοντας με λεπτομέρειες τις τελευταίες εξελίξεις. Οταν δεν βρίσκονται στον «αέρα», χαζεύουν από ψηλά την ελληνική πρωτεύουσα. Στις ταράτσες των κεντρικών κτιρίων τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει τέντες και ομπρέλες για να προφυλάσσονται από τον ήλιο τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και ο ακριβός εξοπλισμός τους.

Εκεί βρέθηκε χθες και η Ελένη Λουκά φωνάζοντας ότι «έρχεται το τέλος του κόσμου». Πλήθος τουριστών κοίταζαν σαστισμένοι τις κάμερες και τους φωτογράφους και τραβούσαν selfies με φόντο το Κοινοβούλιο. Νεαροί με skateboards έδειχναν να μην ενοχλούνται από την «κατάληψη» των δορυφορικών βαν στην πλατεία Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα