Οι αδυναμίες του gay Ιρλανδού πρωθυπουργού

ΚΟΣΜΟΣΟι αδυναμίες του gay Ιρλανδού πρωθυπουργούΤρίτη, Σεπτέμβριος 12, 2017 - 16:54

❱❱ Πυρά των αντιπάλων και για την προτίμησή του στις ρομαντικές κομεντί, στα υφάσματα λίκρα και στο αβοκάντο

Από πρώτος γκέι υπουργός ιρλανδικής κυβέρνησης ο Λίο Βαραντκάρ έγινε στα 38 του ο νεότερος αλλά και ο πρώτος γκέι πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Οι αντίπαλοί του, οι οποίοι προφανώς εκνευρίζονται για το κατόρθωμά του, του ασκούν κριτική όχι για την πολιτική του αλλά για την αδυναμία του στις ρομαντικές κομεντί, όπως το Love Actually, στα υφάσματα λίκρα και στο αβοκάντο.
Η παραίτηση του Εντα Κένι τον Ιούνιο έδωσε στον Βαραντκάρ την ευκαιρία να ηγηθεί της ιρλανδικής κυβέρνησης, μια τοποθέτηση που χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή για το κόμμα του και τη χώρα.



Με την παρέλευση του «μήνα του μέλιτος», τα βέλη της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου άρχισαν να πέφτουν βροχή, αναμειγνύοντας τις πολιτικές κινήσεις του με τις προσωπικές προτιμήσεις του. Κατηγορούν τον Βαραντκάρ ως «δημοσιοσχεσίτη» και «δημιούργημα των δημοσίων σχέσεων» που εστιάζει στην εικόνα και όχι στην ουσία.

Σε αυτό το πλαίσιο τον πέρασαν γενεές δεκατέσσερις, επειδή κατά τη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Αγγλίας Τερέζα Μέι ο Βαραντκάρ είπε ότι η επίσκεψή του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στην επίσημη δηλαδή πρωθυπουργική κατοικία, του θύμισε την «περίφημη σκηνή της ταινίας “Love Actually”, όπου ο Χιου Γκραντ χορεύει κατεβαίνοντας τις σκάλες».



Πρόσφορο έδαφος στην καυστική κριτική των αντιπάλων του έδωσε η πρόσφατη επίσκεψή του στον Καναδά, όπου οι αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι «τρέχει από δω κι από κει», ενώ η χώρα έχει σημαντικά προβλήματα, επειδή εμφανίστηκε να κάνει τζόγκινγκ με τον επίσης νεαρό πρωθυπουργό Τζαστίν Τριντό.

Στην μπούκα

Επίσης στο γενικό χασομέρι που του αποδίδουν όταν κάνει επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό εντάσσουν και το γεγονός ότι παρακολούθησε στο Μόντρεαλ το gay pride με τη συνοδεία και του συντρόφου του, Αμερικανού γιατρού Μάθιου Μπάρετ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Irish Times», που τον έχει συστηματικά στην μπούκα, ο Βαραντκάρ, όπως και ο Καναδέζος Τριντό, είναι μέλος της «παρέας του αβοκάντο», όπου εντάσσουν και τον Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο ωστόσο ο Βαραντκάρ δεν έχει ακόμα συναντηθεί, αν και μίλησε τηλεφωνικά μαζί του την πρώτη μέρα που έκατσε στη θέση του πρωθυπουργού.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρλανδού,irlandou