Ο Τάσος Κορωνάκης (στα 40 του) αποφάσισε να πάει στον Στρατό

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Τάσος Κορωνάκης (στα 40 του) αποφάσισε να πάει στον Στρατό Τρίτη, Αύγουστος 25, 2015 - 16:47

Μπορεί να το απέφευγε τόσα χρόνια, τελικά όμως δεν το γλιτώνει. Ο 40χρονος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κορωνάκης, στις 2 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται στον Στρατό μετά τις αποκαλύψεις ότι ήταν ανυπότακτος, ενώ χθες υπέβαλε και την παραίτησή του από τη θέση του στο κόμμα εξαπολύοντας όμως μύδρους κατά της ηγεσίας και του στενού του φίλου Αλέξη Τσίπρα.



Ο Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθύμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαφωνία του με την πολιτική γραμμή του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα, για πόλωση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για την απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος. Ο κ. Κορωνάκης ανήκει στην ομάδα των «53» και έχει εκφράσει πολύ συχνά ενστάσεις για το Μνημόνιο και την πολιτική λιτότητας που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε προκληθεί σάλος όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Κορωνάκης απέφευγε τη στράτευση επί περίπου μία δεκαετία. Μάλιστα, 22 βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση επικαλούμενοι επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλου Μητρώου. Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Κορωνάκης φαίνεται ότι έχει ζητήσει και έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005! Μάλιστα, οι βουλευτές της Ν.Δ. υπαινίσσονταν στην ερώτησή τους ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση, ώστε η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει φύλλο κατάταξης!

ΕΛ. ΣΟΛΩΜΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα