Σκουριές: Οι Γερμανοί ήταν περισσότεροι στη διαδήλωση!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣκουριές: Οι Γερμανοί ήταν περισσότεροι στη διαδήλωση!Τρίτη, Αύγουστος 25, 2015 - 16:45

Λίγες ώρες κράτησε τελικά το κλείσιμο των δρόμων από εργαζομένους στα μεταλλεία Χαλκιδικής (είχαν προαναγγείλει επ' αόριστον κινητοποίηση), καθώς τα μπλόκα τους «έσπασαν» μετά την προσαγωγή των επικεφαλής συνδικαλιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οσο για τους διαδηλωτές που προσήχθησαν μετά

την πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές την Κυριακή, οι περισσότεροι δεν ήταν κάτοικοι της περιοχής, αλλά... Γερμανοί! Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνες ήταν η μικρή μειοψηφία μεταξύ των 78 διαδηλωτών αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, η πλειονότητα είναι Γερμανοί (41) και μόλις εννέα Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός και όλοι τους αφέθηκαν χθες ελεύθεροι αφότου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός απάντησαν χθες με μπλόκα στους κόμβους Στρατωνίου και Γοματίου στις ανακλήσεις των τεχνικών μελετών της εταιρίας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Ομως, οι προειδοποιήσεις τους για επ' αόριστον κλείσιμο των δρόμων έπεσαν στο κενό, αφού τα μπλόκα αποδείχτηκαν βραχύβια και οι δρόμοι άνοιξαν ύστερα από μερικές ώρες. Αιτία φαίνεται πως ήταν η προσαγωγή από την Αστυνομία των προέδρων δύο σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών προτού αφεθούν ελεύθεροι.

Βέβαια τα μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους, τα οποία έχουν θορυβήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή, δεν έχουν φύγει από το «μενού» των κινητοποιήσεων των μεταλλωρύχων για τις επόμενες ημέρες, ενώ χθες το απόγευμα ομάδα εργαζομένων κλείστηκε στις υπόγειες στοές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές των συναδέλφων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα