Ο συμπέθερος & οι «λαθραίοι»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ συμπέθερος & οι «λαθραίοι»Πέμπτη, Δεκέμβριος 4, 2014 - 17:38

Ως εγκέφαλος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών που, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, έχει δράσει ποτέ στη χώρα μας κατηγορείται συγγενής ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος Π.Ν. είναι συμπέθερος του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Γιώργου Δεικτάκη (έχει δύο γιους) και με απόφαση των δικαστικών λειτουργών Ηρακλείου βρίσκεται προφυλακισμένος ήδη εδώ και έξι μήνες σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του, ο 57χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσε να στείλει 100 Σύριους λαθρομετανάστες στην Ιταλία με αιγυπτιακά πλοιάρια από τη νότια Κρήτη.


Ανάμεσα σε αυτούς τους χτυπημένους από την εξαθλίωση ανθρώπους υπήρχαν 19 παιδιά αλλά και τρία βρέφη! Μάλιστα η «ταρίφα» για κάθε λαθρομετανάστη φέρεται ότι άγγιζε τα 3.000 ευρώ, ενώ από 1.500 έως και 2.000 ευρώ πλήρωναν οι απελπισμένοι γονείς για τα αγγελούδια τους.

Πληροφορίες της ασφάλειας

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου, ο οποίος είναι γνωστός στην Κρήτη για τη συγγένειά του με τον κ. Δεικτάκη, άρχισε όταν στην Ασφάλεια Ηρακλείου έφτασαν πληροφορίες για τη δράση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.
«Εδώ και καιρό στην υπηρεσία μας είχαν φτάσει πληροφορίες που ήθελαν Ελληνες και Σύριους να έχουν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρα στο πεδίο της διακίνησης λαθρομεταναστών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας Ηρακλείου και πρόσθεσε: «Επειδή οι έλεγχοι στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας είναι πλέον αυστηροί και δύσκολα μπορεί κανείς να περάσει, τα κυκλώματα βρήκαν λύση να τους συγκεντρώνουν και να τους περνούν στη δυτική Ευρώπη από τα νότια παράλια της Κρήτης. Χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό το νησί για να τους περάσουν κυρίως στην Ιταλία».


Ο 57χρονος, ακόμα δύο Ελληνες και τέσσερις υπήκοοι Συρίας κατηγορούνται ότι έφερναν στην Κρήτη τους λαθρομετανάστες με πλοία της γραμμής από τον Πειραιά και έπειτα τα μέλη της οργάνωσης τους συγκέντρωναν σε τρία σπίτια στο νησί. Μόλις ο αριθμός τους ήταν... ικανοποιητικός, σύμφωνα με τη δικογραφία, τους μετέφεραν -νύχτα- στα νότια παράλια του νησιού, τους επιβίβαζαν στα πλοιάρια και έπαιρναν τον δρόμο για Ιταλία.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα