Ο «σκληρός» Σήφης τούς ξέφυγε δύο φορές

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ «σκληρός» Σήφης τούς ξέφυγε δύο φορέςΤετάρτη, Οκτώβριος 29, 2014 - 16:30

Σήφης εναντίον... κυνηγών σημειώσατε 2-0! Αδοξο τέλος είχε ακόμα μία φορά η «περίπολος» (με βάρκα) του διάσημου Γαλλομαροκινού κροκοδειλάκια Ολιβιέ Μπεχρά στο Φράγμα Ποταμών, στο Ρέθυμνο, καθώς ο κρητικός κροκόδειλος κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα «δίχτυα» των κυνηγών του δύο φορές στο ίδιο βράδυ!

Ειδικότερα την νύχτα της Κυριακής στήθηκε νέα επιχείριση «κροκοδειλάτσι», με επικεφαλής τον Ολιβιέ Μπεχρά (επέστρεψε το Σάββατο

στην Κρήτη, αποφασισμένος να εντοπίσει και να αιχμαλωτίσει τον Σήφη) και τη συμμετοχή του συνεργάτη του Πετρ Λεμά, καθώς και του βιολόγου - ερπετολόγου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρου Λυμπεράκη. Ανάλογη επιχείριση οργανώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο ακυρώθηκε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Κυριακή ο Μπεχρά κατάφερε να πιάσει τον κροκόδειλο με τα σχοινιά και μάλιστα δύο φορές, αλλά το ερπετό αποδείχθηκε (ξανά) σκληρό καρύδι και «απέδρασε» στα νερά της λίμνης. Σε κάθε περίπτωση, ο κρητικός κροκόδειλος παρακολουθείται στενά από τους ειδικούς, οι οποίοι, παρά τις άκαρπες προσπάθειες αιχμαλωσίας του, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπει οριστικό τέλος στις ανέμελες βόλτες του Σήφη. Εξάλλου στόχος τους είναι πιάσουν τον κροκόδειλο το συντομότερο δυνατόν, καθώς όσο χαλάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολες θα είναι οι επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και τις δύο ημέρες (Κυριακή και Δευτέρα) έβρεχε στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα Μπεχρά και Λεμά να τα... μαζέψουν άρον-άρον από το φράγμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όταν ο Σήφης «συλληφθεί», θα μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και έπειτα στο ενυδρείο Cretaquarium.

Keywords
Τυχαία Θέματα