Ο πιστολέρο το... έσκασε σαν κύριος!

14:04 5/8/2013 - Πηγή: Espresso

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. και στην Αθήνα προκειμένου να εντοπίσει τον 40χρονο Κώστα Βοϊδονικόλα, γόνο της γνωστής οικογένειας Μανιατών και ανιψιό του καταζητούμενου Ντίνου Βοϊδονικόλα, που κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος από τη Σαντορίνη με το προγραμματισμένο αεροπορικό δρομολόγιο, τη στιγμή που η τοπική Αστυνομία τον αναζητούσε παντού!

Ο καταζητούμενος είχε πυροβολήσει ύστερα από συμπλοκή έναν νεαρό αστυνομικό τραυματίζοντάς τον, αλλά κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο και να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο

της γραμμής για Αθήνα χωρίς να τον ελέγξει κανείς! Εφόσον τα στοιχεία του ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή και όλο το δυναμικό του τοπικού τμήματος προσπαθούσε να τον βρει, θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί οι δίοδοι διαφυγής του από το νησί. Κάτι το οποίο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να... πετάξει -κυριολεκτικά- προς την ελευθερία!

Οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά τη συμπλοκή των δύο συναδέλφων τους με τον 40χρονο και τον 39χρονο συνεργό του έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Φηρά. Ωστόσο κατάφεραν να συλλάβουν μόνο τον δεύτερο. Οι δυο τους διαπληκτίστηκαν -άγνωστο με ποια αφορμή- με δύο αστυνομικούς με πολιτικά, που επέστρεφαν από διασκέδαση, μια και ήταν εκτός υπηρεσίας.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, χωρίς ωστόσο να δηλώσουν την ιδιότητά τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και έχουν αποσπαστεί στη Σαντορίνη για την τουριστική περίοδο. Οι τέσσερις άντρες δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια. Ακολούθησε συμπλοκή και ο 39χρονος τους απείλησε με ένα πτυσσόμενο κλομπ. Τότε δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί, αλλά ο 40χρονος έβγαλε πιστόλι και απείλησε ότι θα τους σκοτώσει! Μάλιστα πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να διαπεράσει τον μηρό του δεξιού ποδιού του ενός αστυφύλακα!

Οι δράστες το έβαλαν στα πόδια, αλλά ο 39χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Ο 40χρονος όμως κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος!

Ο 29χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα χωρίς να έχει πειραχτεί η κεντρική αρτηρία. Ετσι διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τόσο ο τραυματίας όσο και ο συνάδελφός του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., επειδή ενεπλάκησαν σε συμπλοκή χωρίς να δηλώσουν την ιδιότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα