Ο παππούς, διαβατήριο για τη μεγάλη οθόνη

13:28 9/8/2014 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΟ παππούς, διαβατήριο για τη μεγάλη οθόνηΣάββατο, Αύγουστος 9, 2014 - 13:00

Μία ακόμη φορά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά! Η 24χρονη Κατερίνα Καρατζοπούλου, εγγονή του ιδρυτή του κινηματογραφικού οργανισμού Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, ακολουθεί τον δρόμο της υποκριτικής και ήδη έκανε το ντεμπούτο της, κρατώντας χαρακτηριστικό ρόλο στη νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα με τίτλο «Στα καλά καθούμενα».«Το καλλιτεχνικό κομμάτι της οικογένειάς μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου να ασχοληθώ κι εγώ με αυτό το επάγγελμα» δηλώνει

η ίδια στην «Espresso».

Η Κατερίνα, κόρη του Γιάννη Καρατζόπουλου, γιου του Αντώνη Καρατζόπουλου, ο οποίος μαζί με τον συνέταιρό του Κώστα Καραγιάννη δημιούργησαν τον γνωστό κινηματογραφικό οργανισμό, είναι πολύ χαρούμενη που παίζει στην εν λόγω ταινία, με πρωταγωνιστές τη Ζέτα Μακρυπούλια, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. «Αυτή είναι η πρώτη μου δουλειά, το "διαβατήριό" μου θα έλεγα. Υποδύομαι μια κοπέλα που είναι βοηθός σκηνοθέτη και παρεμβαίνει για να σώσει την κατάσταση σε μια σειρά από ευτράπελα που συμβαίνουν στην ταινία» μας λέει η πρωτόβγαλτη ηθοποιός, που δεν μπαίνει στον καλλιτεχνικό χώρο χωρίς εφόδια. Η Κατερίνα τελείωσε τη δραματική σχολή Ιασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου και για πολλά χρόνια έκανε σπουδές κλασικού χορού και τραγουδιού.

Το καλλιτεχνικό της όνειρο ξεκίνησε όταν ήταν παιδάκι. Μάλιστα, όπως μας αποκαλύπτει, οδηγός της ήταν ο παππούς της, ο εξαίρετος κινηματογραφικός παραγωγός Αντώνης Καρατζόπουλος, με τριακόσιες αγαπημένες ταινίες στο ενεργητικό του, όπως οι «Ερωτική συμφωνία», «Κάλπικη Λίρα», «Μανταλένα», «Σωφερίνα», «Μπακαλόγατος», «Κυριακάτικο ξύπνημα» και τόσες άλλες.

«Το θέατρο το αγάπησα από πολύ μικρή. Από πέντε - έξι ετών και σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων συμμετείχα σε μια εξωσχολική ομάδα και μπορώ να πω ότι αυτό για μένα ήταν ήταν μια μορφή θεατρικής διδασκαλίας. Ομως, ο παππούς μου ο Αντώνης ήταν αυτός που από μικρή με έβαλε στο καλλιτεχνικό κλίμα. Πηγαίναμε μαζί σε θεατρικές παραστάσεις και σε προβολές ταινιών. Αισθάνομαι πολύ περήφανη για εκείνον ως άνθρωπο, αλλά και για την τόσο σημαντική δουλειά που έχει κάνει στο σινεμά».

Η Κατερίνα Καρατζοπούλου δεν έχει πρότυπα, καθώς θέλει να ακολουθήσει τον δικό της καλλιτεχνικό δρόμο. Αλλωστε ο διάσημος παππούς της, που σήμερα είναι 74 χρόνων, συνεχίζει να είναι ο... μέντοράς της «Με συμβουλεύει να είμαι πολύ προσεκτική με τις συνεργασίες μου, να δουλεύω σκληρά και να έχω πείσμα σε ό,τι κάνω στους δύσκολους καιρούς που περνάμε» υποστηρίζει η ηθοποιός, που έχει έναν αδελφό, τον 19χρονο Νίκο, ο οποίος κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα συμμετέχοντας στην κινηματογραφική εταιρία της οικογένειας.

Αλκίνοος Μπουνιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα