Ο παπάς που ήταν εξπέρ στην κομπίνα

17:37 7/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ παπάς που ήταν εξπέρ στην κομπίναΤετάρτη, Ιανουάριος 7, 2015 - 17:33

Σάλο έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας η δράση ενός 49χρονου ιερέα, ο οποίος φέρεται ότι αποκόμισε τεράστια χρηματικά ποσά εξαπατώντας δεκάδες πιστούς! Υστερα από σωρεία καταγγελιών η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

αναγκάστηκε να θέσει τον ιερέα σε αργία έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.
Ο 49χρονος ρασοφόρος φέρεται ότι υποσχόταν σε κατοίκους της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Θεσσαλονίκης πως μπορούσε να τους εξασφαλίσει δάνεια ύψους 150.000 ευρώ μέσα από offshore εταιρία που θα τους έφτιαχνε στη Βουλγαρία. Επειτα, και αφού τους παρουσίαζε ψεύτικα γραφεία και συνεργάτες στη γειτονική χώρα, αποσπούσε από τα θύματά του τμηματικά διάφορα ποσά για τα «έξοδα» της δημιουργίας της εταιρίας και του φακέλου για το δάνειο.


Δεκάδες άτομα που πίστεψαν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα έλυναν το οικονομικό τους πρόβλημα έχουν περάσει το κατώφλι της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας και έχουν εξιστορήσει με λεπτομέρειες το πώς ο ιερέας τους έπιασε στα... δίχτυα του. «Μας έλεγε ότι είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου και ότι έχει ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας» ανέφερε ένα από τα θύματα του απατεώνα ιερέα στο τοπικό σάιτ lamiareport.gr.

Το είχε ξανακάνει

Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ο 49χρονος είναι μετρ στην απάτη, καθώς η δράση του μετρά εδώ και αρκετά χρόνια.

«Ξεκίνησε από τη βόρεια Ελλάδα, όπου και εξαπάτησε αρκετούς πολίτες, και έπειτα ήρθε στη Στερεά Ελλάδα και συνέχισε απτόητος» ισχυρίζεται ακόμη ένα θύμα του. Κάτοικος της περιοχής ο οποίος έκανε το λάθος να τον εμπιστευτεί, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον είχα πωλητή στην εταιρία μου το 1990. Πήρε προκαταβολές από πελάτες και κάποια άλλα χρήματα και εξαφανίστηκε. Μου έφαγε πάνω από 4.000.000 δραχμές τότε. Τον κυνήγησα, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Οταν αργότερα έμαθα ότι έγινε παπάς ενημέρωσα τη μητρόπολη, αλλά δεν έγινε τίποτα, παρότι έμαθαν ότι υπάρχουν και άλλα θύματα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει την απατεωνιά στο αίμα του, απορώ πώς του επέτρεψαν να είναι ιερέας».


Ο 49χρονος, που τέθηκε σε αργία, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες λειτουργούσε κανονικά σε ιερούς ναούς της περιοχής, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η μητρόπολη γνώριζε τη δράση του.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα