Ο... μηχανικός Τσίπρας στον Πανάγιο Τάφο

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ... μηχανικός Τσίπρας στον Πανάγιο ΤάφοΠαρασκευή, Δεκέμβριος 9, 2016 - 17:54

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και η ξενάγησή του από την καθηγήτριά του στο ΕΜΠ

Στον Πανάγιο Τάφο, όπου ξεναγήθηκε από την (άλλοτε) καθηγήτριά του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) Αντωνία Μοροπούλου, βρέθηκε ο... μηχανικός Αλέξης Τσίπρας,

κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα.

Ο πρωθυπουργός έφθασε νωρίς το πρωί στην είσοδο της Παλιάς Πόλης, όπου τον υποδέχθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο πατριαρχικός επίτροπος, μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου τον περίμεναν ο Πατριάρχης Θεόφιλος και η κυρία Μοροπούλου, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έχει αναλάβει τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται

Ακολουθώντας το τελετουργικό ο πρωθυπουργός περπάτησε ως τον Πανάγιο Τάφο και (ως μηχανικός, όπως ο ίδιος ανέφερε) έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τις μεθόδους και τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ.

«Αυτό το έργο θα μείνει στην Ιστορία. Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας, αλλά είμαι και εγώ πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το Πολυτεχνείο και για την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα, με διάσταση διεθνή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Οπως εξήγησε η κυρία Μοροπούλου στον πρωθυπουργό -μιλώντας του μάλιστα στον ενικό κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, λόγω της προσωπικής σχέσης που τους συνδέει από την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν φοιτητής του ΕΜΠ-, οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης στο Ιερό Κουβούκλιο αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Μάρτιο.



Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πανάγιο Τάφο κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών προσκυνητών και τουριστών από διάφορες χώρες, που ακολούθησαν την πομπή των επισήμων και έβγαλαν τις σχετικές φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα