Κόσμημα-γούρι με το «17»

SHOWBIZΚόσμημα-γούρι με το «17»Παρασκευή, Δεκέμβριος 9, 2016 - 17:22

Περίπου ένας μήνας έμεινε για ν’ αφήσουμε πίσω μας οριστικά το 2016 και ήδη τα πρώτα γούρια για τον καινούργιο χρόνο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά. Το 2017 βρίσκεται προ των πυλών και ο Αντώνης Κορίνθιος έβαλε τη δημιουργική σφραγίδα του σ’ ένα γούρι, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να φορεθεί όλη τη χρονιά και όχι μόνο τον πρώτο καιρό του νέου έτους, όπως συνηθίζεται (η τιμή του είναι 40 ευρώ).

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Χρησιμοποιώντας τον αριθμό 17, που σημειωτέον είναι και το αγαπημένο νούμερο εκείνων

που παίζουν τυχερά παιχνίδια, σκέφτηκα να φτιάξω ένα κόσμημα που να παραπέμπει σε σταυρό ώστε να μπορούν αυτοί που θα το αγοράσουν να το χαίρονται και να το φορούν ανά πάσα στιγμή» εξηγεί ο ίδιος στην «Espresso».

Ξάδελφος της συγγραφέως και δημοσιογράφου Αναστασίας Κορινθίου, αλλά και της ηθοποιού Μαρίας Κορινθίου, ο ταλαντούχος σχεδιαστής κοσμημάτων δώρισε σ’ εκείνες τα πρώτα γούρια με την υπογραφή του, ενώ φιλοτέχνησε κι ένα τρίτο για την αδελφή του Ζοζεφίν. Εχοντας ασχοληθεί αρχικά σε επαγγελματικό επίπεδο με την τέχνη της ζωγραφικής, ο Αντώνης Κορίνθιος κατέληξε τελικά στο κόσμημα, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο εν λόγω καλλιτεχνικό μονοπάτι το 1988. Τρία χρόνια μετά αποφοίτησε από μια σχολή χρυσοχοΐας και από το 1997 μέχρι το 1999 δίδαξε σχέδιο και κατασκευή κοσμήματος σε ΙΕΚ, στο Χαλάνδρι. «Με γοητεύει η διαδικασία της δημιουργίας του κοσμήματος. Ξεκινάει ως σχέδιο πάνω σε χαρτί και καταλήγει ολοκληρωμένο στην παραγωγή» λέει ο Αντώνης Κορίνθιος, ο οποίος διατηρεί το κατάστημά του στο Κορωπί και το εργαστήριό του στο Λαγονήσι, αλλά επικοινωνεί με τους πελάτες του και μέσω της επαγγελματικής σελίδας του στο facebook.

O ίδιος επισημαίνει πως το κόσμημα περνάει μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια. «Είναι λογικό, διότι πρόκειται για είδος πολυτελείας. Ο κόσμος ψάχνει οικονομικές λύσεις. Oταν το νόμισμά μας ήταν η δραχμή, είχε τύχει να φτιάξω κατά παραγγελία μονόπετρο αξίας 4.500.000 δραχμών. Πλέον τα περισσότερα μονόπετρα φτάνουν το πολύ μέχρι 3.500 ευρώ και οι βέρες 200 με 300 ευρώ. Ο χρυσός είναι για λίγους. Το ασήμι είναι πιο εμπορικό πια, αλλά θεωρείται κι αυτό είδος πολυτελείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα