Ο έρωτας πάει Βραζιλία!

15:48 6/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΟ έρωτας πάει Βραζιλία!Σάββατο, Αύγουστος 6, 2016 - 15:00

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, που αρχίζουν επισήμως σήμερα, η διοργάνωση δεν είναι απλώς ευκαιρία για δόξα και υστεροφημία, ούτε μόνο ανησυχία για τα προβλήματα (ατέλειες στις εγκαταστάσεις, εγκληματικότητα ή ιός Ζίκα) στη Βραζιλία. Είναι, επίσης, ο συνηθισμένος αποχαιρετισμός σε συγγενείς, φίλους και ερωτικούς συντρόφους, πριν από το ταξίδι στη διοργανώτρια χώρα.

Για άλλους αυτό είναι μελαγχολικό. Για μερικούς ίσως και... ευλογία, ώστε να συγκεντρωθούν στον στόχο τους. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί αθλητές που ταξιδεύοντας στο Ρίο όχι μόνο δεν θα αποχωριστούν τους αγαπημένους τους, αλλά θα τους λένε και «καλημέρα» κάθε μέρα στο Ολυμπιακό Χωριό. Ορισμένοι εξ αυτών έφτασαν στο Ρίο παρέα με το έτερον ήμισυ με στόχο την κοινή διάκριση και σημαντικό ζήτημα το αν θα επιλέξουν να απέχουν από το σεξ.

Οι Μιτς Λάρκιν και Εμιλι Σίμπομ, ένα από τα τέσσερα (δηλωμένα) ζευγάρια που απαρτίζουν την αποστολή της Αυστραλίας στο Ρίο, δεν μοιράζονται μόνο την πισίνα. Οι δύο κολυμβητές συγκατοικούν πίσω στην πατρίδα τους, όμως, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, όπως τόνισαν στην εφημερίδα «The Courier Mail», έχουν αποφασίσει να μην κοιμηθούν μαζί και, όπως εξήγησε η Σίμπομ, «θα προσποιηθούμε ότι είμαστε απλοί φίλοι που απλώς γνωριζόμαστε καλά». Από την Αυστραλία, πάντως, το ζεύγος που έκανε τον περισσότερο «θόρυβο» ήταν οι Σαφράν Κχαλίλ και Κάρμεν Μάρτον.

Οι δύο αθλητές του τάε κβον ντο ζήτησαν επισήμως -αλλά και ανεπιτυχώς- να μοιραστούν το ίδιο δωμάτιο στο Ολυμπιακό Χωριό, αφού έχουν παντρευτεί με τον μουσουλμανικό νόμο και μετά τους Αγώνες θα επαναλάβουν τον γάμο τους με την παράδοση της Αυστραλίας. Η Μάρτον θα μείνει στο ίδιο δωμάτιο με την αδερφή και συναθλήτριά της Κάρολαϊν.

Το θέμα της οικειότητας δεν επηρεάζει ούτε τους Αλις Μπαρνέρ και Τζόρνταν Γουντ, αθλητές του κανόε-καγιάκ, αφού η πρώτη ξεκαθάρισε ότι «θα δούμε πώς θα αισθανόμαστε κάθε μέρα. Εχουμε πει να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε σεξ, όμως τα γενέθλιά μου είναι την περίοδο των Αγώνων και ίσως κάνουμε μια εξαίρεση».

Μια άλλη άρνηση, αντίθετα, έχουν οι Λιούις Χόλαντ και Σάρλοτ Κάσλικ, μέλη των εθνικών ομάδων ράγκμπι ανδρών και γυναικών της Αυστραλίας, αφού αποκάλυψαν ότι «όταν είμαστε μαζί, εκτός γηπέδου, απαγορεύεται να μιλάμε για ράγκμπι!».

Τον ίδιο κανόνα θέλουν να εφαρμόζουν, αλλά ανεπίσημα, οι Κρις και Γκάμπι Αντκοκ, ανδρόγυνο και συμπαίκτες στο διπλό του μπάντμιντον για την Αγγλία.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2013 και έγιναν ξανά -μετά το διάλειμμα στους Ολυμπιακούς του 2012- συμπαίκτες. Ομως, για να μην αγχώνονται για τις προσδοκίες χρυσού μεταλλίου, δεν μιλούν στο σπίτι για το άθλημα και αφοσιώνονται στον αγαπημένο σκύλο τους Μπάουζερ.

Οι Αντκοκ ευελπιστούν ότι θα γίνουν το 12ο ζευγάρι που θα κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και το πρώτο μετά το 2008 και τους Γιαν Φροντένο και Εμα Σνόουσιλ, οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο στο τρίαθλο για Γερμανία και Αυστραλία, αντίστοιχα!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα