Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με νέο ρόλο στο πλευρό (και πάλι) του Αλέξη Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με νέο ρόλο στο πλευρό (και πάλι) του Αλέξη ΤσίπραΤρίτη, Νοέμβριος 8, 2016 - 15:20

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η γνωριμία τους το 2005 στη Νεολαία του Συνασπισμού και τα σχέδια που έχει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο γοητευτικός κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επαναφέρει το πολύπαθο κυβερνητικό briefing, που είθισται να ξεκινά πανηγυρικά και να τελειώνει άδοξα, όταν σφίγγουν τα προβλήματα.

Ο Δημήτρης όμως έχει άλλα σχέδια, πολύ δημιουργικά, κι έτσι σήμερα στις 12.30 στη

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι κάμερες θα είναι όλες πάνω του, στην πρώτη δημόσια έκθεσή του. Το άλμπουμ των πολιτικών φωτογραφιών του Δημήτρη Τζανακόπουλου άρχισε να γεμίζει, όταν ο φακός τον έδειξε χαμογελαστό να υποδέχεται τον νέο πρωθυπουργό και φίλο του Αλέξη Τσίπρα στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, πριν από δύο χρόνια. Ο νεαρός Δημήτρης, που λίγο καιρό πριν είχε μακρύ μαλλί και φορούσε μόνο τζιν και t-shirt, έβαλε το κοστούμι του, έκοψε τα μαλλιά και μπήκε στο Μαξίμου. Προ των εκλογών ο ίδιος μας είχε πει τότε ότι προετοίμαζε το νομικό έδαφος της νέας κυβέρνησης.

Αλλαγή σκυτάλης

Ο Τζανακόπουλος γνωρίστηκε με τον Τσίπρα στη Νεολαία του Συνασπισμού, όταν ο δεύτερος ήταν γραμματέας της. Στη συνέχεια, το 2005, τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος και την κράτησε ως το 2010. «Η δουλειά μου είναι αρκετά τεχνική αυτή την περίοδο. Εχει σχέση με την προετοιμασία των πρώτων ημερών. Γίνεται χαρτογράφηση πεδίου για να είμαστε προετοιμασμένοι» μας έλεγε ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, λίγο πριν χτυπήσει την καρδιά της πολιτικής. Τώρα πλέον όμως βρίσκεται βαθιά στον πυρήνα της. Συγχωρήστε μου τον προσωπικό τόνο, αλλά στον φίλο μου Δημήτρη και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο θα ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα βήματά του.
Λεζάντα: Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα το 2008 στον Συνασπισμό

«Κεραυνοί» κατά πάντων από τον προδομένο Φίλη

Μετά τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά ένα καινούργιο πολύκροτο «διαζύγιο» πιστοποιήθηκε χθες στην τελετή παραλαβής - παράδοσης του υπουργείου Παιδείας. Οι δυο κολλητοί φίλοι και ομοϊδεάτες ακόμη από τα νεανικά χρόνια τους, δηλαδή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χώρισαν τα τσανάκια τους! Ο απερχόμενος υπουργός αφήνοντας τη θέση του καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού, που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο εκθείαζε τη δουλειά του στο Παιδείας.

«Το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» είπε και πρόσθεσε ότι «όσο αυτά (τα ερωτήματα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή». Ο κ. Φίλης επιτέθηκε επίσης με σφοδρότητα στην Εκκλησία, την οποία κατηγόρησε για προσπάθεια παρέμβασης στην πολιτική του: «Την προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου, με τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στον ΣΚΑΪ. Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας».

Φυσικά με δάκρυα στα μάτια την τελική ευθύνη την έριξε στον φίλο του πρωθυπουργό. Η σχέση τους λοιπόν, που χάλασε με τον ανασχηματισμό, δημιουργήθηκε την εποχή που ο Νίκος Φίλης, αντί να στηρίξει τότε τον κουμπάρο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη για την υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας, υποστήριξε τον πιτσιρικά Τσίπρα. Γνωρίζονταν όμως από την περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Μάλιστα τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο πρωθυπουργός έχουν το κοινό ότι εντάχθηκαν στην Αριστερά από την ηλικία των 14 ετών.

Η «Ιλιάδα» του Αδωνη και ο 38άρης Καλλιάνος



«Γενεθλίων το ανάγνωσμα» σήμερα, καθώς τόσο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο νεαρός... στο κόμμα, πρώην των Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος είχαν γενέθλια την ίδια μέρα. Ευτυχισμένη σύζυγος λοιπόν η Ευγενία Μανωλίδου, έκανε πάρτι-έκπληξη στον σύζυγό της ανάμεσα σε πλήθος φίλων τους, που ήταν καλεσμένοι για να γιορτάσουν την είσοδο του Αδωνη στο 44ο έτος της ζωής του. Το παρτάκι έγινε στο «Ρακί-μεζέ» στην Καλλιθέα. Η τούρτα εντελώς πρωτότυπη (δυο από τα αγαπημένα βιβλία του έγιναν πάστες), ενώ στον χορό του ζεύγους ο έρωτας περίσσευε! Ο Γιάννης Καλλιάνος, από την άλλη, έκλεισε τα 38 του και τα γιόρτασε δεόντως με φίλους του. Συγκινημένος δε έγραψε στα social media ευχαριστίες κι ανέβασε φωτογραφία με την τούρτα και τα κεράκια που έσβησε. Χρόνια πολλά λοιπόν στους «πολιτικούς Σκορπιούς»!

Κοινή αγάπη τους, η Λαμία


Τι κοινό έχουν ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα; Φαινομενικά, μάλλον κανένα. Ισως το κοκορετσάκι της Ρούμελης, που αρέσει και στους δυο. Παρ' όλα αυτά, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκαν να μιλήσουν για την κοινή αγάπη τους, τη Λαμία, πατρίδα του γραμματέα. «Εχουμε ιδεολογικές διαφορές, αλλά μας ενώνουν η Λαμία και η Στερεά Ελλάδα. Είναι δικός μας άνθρωπος και χαίρομαι πολύ που συμφωνήσαμε σε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας» είπε γι' αυτό το κονέ ο Κώστας Μπακογιάννης. Αλλωστε η αγάπη για την κομμουνιστική Αριστερά είναι στο αίμα του Κώστα από τον πατέρα του, Παύλο Μπακογιάννη.

Keywords
Αναζητήσεις
τζανακοπουλος σχεση
Τυχαία Θέματα