Νίκος Αγαπηνός: Ο δικηγόρος των VIPs σπάει τη σιωπή του!

SHOWBIZΟ Νίκος Αγαπηνός σε μια συνέντευξη που θα συζητηθείΝίκος Αγαπηνός: Ο δικηγόρος των VIPs σπάει τη σιωπή του!Σάββατο, Σεπτέμβριος 16, 2017 - 15:00

❱❱ Ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός αποκαλύπτει ότι έχει δεχθεί απειλές ακόμη και για τη ζωή του ◘ Οι πολύκροτες υποθέσεις με διάσημους πελάτες και οι νέες διαμάχες

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Το όνομά του επί δεκαετίες είναι στη λίστα με τους πιο μάχιμους και επιτυχημένους ποινικολόγους της

χώρας. Αυτό αποδεικνύουν και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός και δημιουργούν αίσθηση, καθώς... γράφουν πολλά επεισόδια στις δικαστικές αίθουσες, με τα μέσα ενημέρωσης να τις παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Και ποιος δεν θέλει να μάθει τα πάντα για την κόντρα που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της σκληρής κριτικής που άσκησε η δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου στην Ελένη Μενεγάκη, αλλά και τι πραγματικά συνέβη στο τηλεοπτικό διαζύγιο του Νίκου Καρβέλα και του τηλεοπτικού σταθμού Ε.

Εξώδικο

Καταιγιστικές θα είναι και οι εξελίξεις στην υπόθεση του Φίλιππου Βγενόπουλου, που με εξώδικο προς τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα του Ανδρέα Βγενόπουλου Ρίτα Σουβατζόγλου ζητάει να γίνει απογραφή σπιτιών, εταιριών, καταθέσεων, συμμετοχών και επενδύσεων του εκλιπόντος ισχυρού άνδρα της MIG.

Πολλές από τις υποθέσεις που χειρίστηκε ο γνωστός ποινικολόγος έχουν αφήσει εποχή, όπως η δικαστική διαμάχη που άρχισε το 2005 ανάμεσα στον τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη και στη συγγραφέα και επικοινωνιολόγο Ουρανία Τουτουντζή για την πατρότητα του παιδιού της, καθώς και η παρόμοια διένεξη από το 2007 ανάμεσα στον Τόλη Βοσκόπουλο και στην Τζούλια Παπαδημητρίου για τη διενέργεια τεστ DNA στην κόρη της Χαρά.

Τα συνολικά 33 χρόνια μιας γεμάτης επαγγελματικής ζωής πέρα από τις πολλές χαρές έκρυβαν και στιγμές τρόμου, όπως εξομολογείται ο Νίκος Αγαπηνός στην «Espresso»: «Οι απειλές είναι ένα κομμάτι της ζωής που οφείλεις πάντα να αξιολογείς και να υπολογίζεις. Εχω δεχτεί απειλές ακόμη και για τη ζωή μου μέσα από αντιδικίες! Δεν τις έχω διαγράψει, απλώς δεν θέλω να τις θυμάμαι. Οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που φωνάζουν ή οι ισχυροί, αλλά εκείνοι που βρίσκονται σε απόγνωση. Ενας ισχυρός άνθρωπος, ό,τι βλάβη και αν του προκαλέσεις, ξέρει στην ουσία ότι μπορεί να προχωρήσει παρακάτω, σε αντίθεση με αυτόν που είναι απελπισμένος και το μόνο που έχει να σκεφτεί είναι “τι είχα, τι έχασα”». Εκτός από τις ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν με τη δικαστική εξέλιξή τους, ο Νίκος Αγαπηνός ασχολείται ιδιαίτερα και με πολλές φορολογικής φύσης λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Πελάτες του είναι πολίτες που είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη τις περιουσίες τους να κάνουν φτερά.

«Το σύστημά μας, που δυστυχώς είναι δαιδαλώδες, απέδειξε ότι εκεί που μπορεί να σε ανεβάσει πολύ ψηλά την ίδια στιγμή μπορεί και να σε καταβροχθίσει. Δυστυχώς, στα σπίτια των 500 και 1.000 τετραγωνικών μέτρων τα πάντα είναι παράξενα μετά την κρίση. Οπως έχω καταλάβει, η κρίση απέδειξε ότι οι άνθρωποι μέσα στα σπίτια αυτά απλώς συγκατοικούσαν σε ένα... ξενοδοχείο και τίποτε άλλο. Ολα είναι μια εικόνα και ένα οικονομικό συμφέρον. Είναι η κατάρα των πλουσίων τελικά, γιατί με την πρώτη αφορμή βγαίνει ένα μίσος που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας ή ενός ζευγαριού.

Στην Ελλάδα της κρίσης τίποτε δεν είναι ρόδινο...» εξηγεί ο Νίκος Αγαπηνός και αναλύει μερικές από τις πολύκροτες υποθέσεις του.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ο Τόλης Βοσκόπουλος και το τεστ DNA της Χαράς

«Εχω παραιτηθεί από τον χειρισμό αυτής της υπόθεσης από πλευράς Τζούλιας Παπαδημητρίου και Χαράς Βοσκοπούλου, ωστόσο δικαστικά δεν έχει λήξει ακόμη, γιατί θα υπάρχει και συνέχεια. Η Χαρά Βοσκοπούλου βρίσκεται πλέον σε μια ηλικία που αποφασίζει η ίδια πώς θα κινηθεί. Δυστυχώς, στη χώρα μας, όταν ξεκινάει δικαστικά μια διαδικασία αναγνώρισης πατρότητας ενός παιδιού, κρατάει το λιγότερο πέντε χρόνια. Ενα μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι πρόβλημα είτε το παιδί είναι μικρό είτε μεγάλο. Αν, όμως, γίνονταν όλα πιο γρήγορα, τότε πιο σύντομα θα έβρισκαν λύση και οι υποθέσεις αυτές».

«Ανθρώπινες αδυναμίες»

Η υπόθεση του Πασχάλη έδειξε πραγματικά τις ανθρώπινες αδυναμίες, είτε επωνύμων είτε όχι. Μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση που, από την πρώτη κιόλας στιγμή που την άκουσα από την εντολέα μου, κατάλαβα ότι ήταν αληθινή. Υπήρξε ένα παιδί, του οποίου, όπως όλες οι εξετάσεις έδειξαν, πατέρας ήταν ο Πασχάλης. Καταλαβαίνω τις αδυναμίες και τη δύσκολη θέση στην οποία μπορεί να βρεθεί ένας παντρεμένος, ωστόσο δεν μπορούμε να ξεχνάμε το ευαίσθητο κομμάτι που αφορά το ίδιο το παιδί. Η ανακάλυψη της εξέτασης του DNA ήταν πραγματικά πολύ σημαντική, διότι τώρα αποδεικνύονται τα πάντα με απλό τρόπο, όσο και αν κάποιοι ισχυρίζονται στα δικαστήρια ότι ουδέποτε είχαν δει τη μητέρα του παιδιού τους.

«Κακόβουλη κριτική»

Το μόνο που ενδιαφέρει την Ελένη Μενεγάκη ως πρόσωπο της επικαιρότητας μέσα από αυτήν την υπόθεση με την Τάνια Ιακωβίδου δεν είναι σε καμία περίπτωση τα χρήματα, αλλά η κακόβουλη κριτική που θεωρεί ότι της έγινε. Οπως και να το κάνουμε, η αναφορά σε προσωπικά θέματα θέλει προσοχή. Δεν υπάρχει λόγος να οδηγούμε τις υποθέσεις στα δικαστήρια χωρίς λόγο. Ολα βρίσκονται στην τήρηση του μέτρου και στην έλλειψη εμπάθειας.

Ο Φίλιππος Βγενόπουλος βρέθηκε μέσα σε μια δίνη

Ο γιος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Φίλιππος είναι ένα παιδί που βρέθηκε άθελά του μέσα σε μια δίνη. Σίγουρα έχει προβλήματα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν φράσεις που διαβάζω και ακούω, όπως «ο απένταρος», «ο άστεγος» κ.λπ. Δυστυχώς, τόσο ισχυροί οικονομικά άνδρες και με πολλά παιδιά από διαφορετικούς γάμους, όπως ήταν ο πατέρας του, οφείλουν να ξέρουν ότι οι καταστάσεις δεν θα είναι ρόδινες μετά τον θάνατό τους. Οπου υπάρχουν οικονομικά θέματα, τα συναισθήματα υποχωρούν. Δεν θα πάρω θέση ούτε θα κατακρίνω. Αυτό που θέλει ο Φίλιππος είναι να διαπιστώσει ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα του. Η εξακρίβωση του ενεργητικού και παθητικού των περιουσιακών στοιχείων ενός ισχυρού άνδρα είναι δαιδαλώδης. Είμαστε ακόμη σε μια κατάσταση ήρεμης αναμονής.

Από την Αίγυπτο σε μια Ελλάδα που πεινούσε

Γεννημένος στην Αίγυπτο από πλούσιους γονείς, ο Νίκος Αγαπηνός έζησε άνετα παιδικά χρόνια, όχι όμως για πολύ, αφού οι καταστάσεις υποχρέωσαν την οικογένεια να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη φτωχή, σε μια Ελλάδα που πεινούσε.

«Σήμερα δηλώνω περήφανος που η ζωή μού τα έφερε έτσι, ώστε να βιώσω από τη μια όλες τις βαθμίδες της οικονομικής κλίμακας και από την άλλη να εκτιμήσω αυτό που έχω σήμερα. Η δουλειά εδώ δεν είναι one man show, όπως θα έλεγε ίσως κάποιος, αλλά συλλογικά. Εχω δίπλα μου τη γυναίκα μου Μέμα Σιμωνέτου, που με βοηθάει εδώ και πολλά χρόνια, τον γιο μου Τέλλο, που είναι νέος δικηγόρος, και φυσικά σημαντικούς συνεργάτες. Και η κόρη μου Μαριεύη δικηγόρος θέλει να γίνει, γι' αυτό έχω να ελπίζω για άξιους διαδόχους μου στο μέλλον» αναφέρει ο ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός και προσθέτει: «Εχω εξηγήσει στον γιο μου πως θα τύχει στην επαγγελματική σταδιοδρομία του να χάσει και κάποιες δίκες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξοικειωθεί με την ήττα. Εγώ ως σήμερα, αν χάσω κάποιο δικαστήριο, μπορεί να το σκέφτομαι για μήνες, με ενοχλεί αφάνταστα ψυχικά!

Επίσης, του λέω συχνά ότι η δουλειά θέλει συνεχή προσπάθεια και διάβασμα. Ο κόσμος έπαψε να χαρίζει και το παραμικρό ευρώ του. Η εποχή μας είναι σκληρή. Ομως, το πιο ουσιαστικό για μένα πάνω στη δουλειά αυτή είναι ότι δεν θα ακούσεις ποτέ από τα χείλη μου τη φράση τον αθώωσα, κάτι που συμβουλεύω συχνά τους νεότερους. Γιατί τότε θα πρέπει να έχουν τη δύναμη και τα κότσια να πουν για τον εντολέα τους και ότι τον καταδίκασαν στην αντίθετη περίπτωση».

Νίκος ΑγαπηνόςΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Αναζητήσεις
σιμωνετατου μεμα νίκος αγαπηνος διαζυγιο, μεμα σιμωνετατου
Τυχαία Θέματα