Νέοι καυτοί διάλογοι για τα στημένα!

13:19 3/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΝΕΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΟΚ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΕΝέοι καυτοί διάλογοι για τα στημένα!Τετάρτη, Σεπτέμβριος 3, 2014 - 13:12

Ατελείωτο είναι το «γαϊτανάκι» των αποκαλύψεων για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς, με νέους καυτούς διαλόγους μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου, που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ κι έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σοκ για το εύρος των διαπλεκόμενων σχέσεων ανάμεσα σε επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, με φόντο το πολιτικό σκηνικό, προκαλεί ο διάλογος προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με εκδότη - δημοσιογράφο, με... αντικείμενο το «στρίμωγμα» της Ντόρας Μπακογιάννη, προκειμένου «να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αντιληφθεί επιτέλους τι πρέπει να κάνει για τον τόπο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκθέσεις απομαγνητοφώνησης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς προκύπτει πως στις 20 Μαΐου 2012 (και ώρα 12.44) ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ ζητεί από τον φίλο του, εκδότη - δημοσιογράφο, να γράψει ένα άρθρο και να «στριμώξει» την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο εκδότης συμφωνεί με την ιδέα του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ και σκοπεύει πρώτα να της τηλεφωνήσει, προκειμένου να την προειδοποιήσει ότι αν δεν προσχωρήσει στη Ν.Δ., θα τον βρει απέναντί της, ελπίζοντας ότι έτσι θα την πιέσει.

Προτού κλείσουν, ο εκδότης διατυπώνει την άποψη: «(Μπιπ) κάνει και ο Καρατζαφέρης και θα βρεθούμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, με τους (μπιπ)». Εν συνεχεία, ο εκδότης - δημοσιογράφος στέλνει μήνυμα (SMS) στον μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου (20/05/12, ώρα 21.48), στο οποίο αναφέρει: «Πρόεδρε, της μίλησα. Οποτε θέλεις, να σε ενημερώσω. Είμαι σπίτι». Ο πρόεδρος συνεχίζει να επικοινωνεί με τον εκδότη και τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (21/05/12, ώρα 00.25) του στέλνει: «The deal is done (σ.σ.: η συμφωνία έκλεισε)!», ενώ ο δημοσιογράφος τού απαντά (21/05/12, ώρα 06.10): «Ωραία!».

Τρεις χάρες

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο εκδότης - δημοσιογράφος και ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ είχαν ξαναμιλήσει (17/05/12, ώρα 12.15). Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συζήτησή τους είχε ως εξής: «Ο εκδότης αναφέρει στον πρόεδρο ότι σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με κάποιον κοινό γνωστό τους. Προσθέτει ότι θα είναι πολύ αυστηρός μαζί του, επειδή του ζήτησε τρεις χάρες και δεν του τις έκανε. Ο πρόεδρος λέει στον δημοσιογράφο ότι πρέπει να μιλήσουν και για τον άλλον τον Γιώργο, τον δικό του. Ο δημοσιογράφος απαντά ότι αυτός μαζεύεται δύσκολα, αλλά θα το κοιτάξει. Ο πρόεδρος λέει στον εκδότη ότι πρέπει να δουν τι θα κάνουν, γιατί θα καταστραφούν. Ο εκδότης ρωτάει τον πρόεδρο αν θέλει να θέσει ένα θέμα στο άτομο που θα συναντήσει, αν θα τους έδινε μια άδεια καναλιού. Αυτός απαντά θετικά». Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο εκδότης - δημοσιογράφος ενημερώνει τον πρόεδρο της ΠΑΕ με SMS (17/05/12, ώρα 22.52): «Πρόεδρε, καλησπέρα. Το μεσημέρι πήγε καλά. Να ξέρεις σε αποθέωσα σε αυτόν. Οποτε μπορέσεις, πάρε με να σου πω. Φιλιά».

Οι πολιτικές «ανησυχίες» ωστόσο του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ δεν εξαντλούνταν μόνο στις συνομιλίες του με τον εκδότη - δημοσιογράφο. Στους διαλόγους που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ περιλαμβάνεται συνομιλία του μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου με άγνωστο, που αφορά επικείμενη συνάντηση με πολιτικό πρόσωπο (27/05/12, ώρα 18.06). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «ο άγνωστος ενημερώνει τον πρόεδρο ότι περιμένει να συναντηθούν με έναν πολιτικό για να τα πουν από κοντά. Ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ τού ζητάει να του πει να μπει στο ψηφοδέλτιο, ανεξαρτήτως θέσεως, με κύριο σκοπό να βοηθήσει».

«Δεν βοηθάει»

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την επόμενη μέρα το άγνωστο πρόσωπο αποστέλλει και SMS στον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ (28/05/12, ώρα 12.19) στο οποίο αναφέρει: «Δεν δέχεται να είναι κάτω από τον Ανατολάκη. Μου είπε ότι ο Λυκουρέντζος του είπε ότι δεν έχει πρόβλημα. Του είπα ότι με την άρνησή του δεν βοηθάει στο πρόβλημα που έχει η παράταξη και μου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα».

Στο μεταξύ, από τους καυτούς διαλόγους προκύπτει «ομολογία» απειλής αντιπροέδρου μεγάλης ΠΑΕ σε διαιτητή. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόσωπο ακούγεται να λέει σε δημοσιογράφο: «Μπήκα και του λέω του λάιτσμαν "σκέψου αυτό να το έκανες στο πρωτάθλημα... Δεν θα ζούσες από μένα"»! Εκτός αυτού, στη δικογραφία περιλαμβάνονται κι έγγραφες καταθέσεις στελεχών της διαιτησίας για πιέσεις που δέχτηκαν από παράγοντες της ΕΠΟ σχετικά με τους πίνακες διαιτησίας. Την ίδια στιγμή προκύπτουν στοιχεία σχετικά για την υπόθεση του πλοίου «Noor One» με τους δύο τόνους ηρωίνη. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ συνομιλεί στις 3 Ιουλίου 2012 με πρόσωπο που αργότερα προφυλακίστηκε για εμπόριο ναρκωτικών, σχετικά με επικείμενο ραντεβού με «έναν τύπο από το Ντουμπάι για το καράβι».

Keywords
Τυχαία Θέματα