Το συγκινητικό τελευταίο αντίο από τη σύντροφό του

13:06 3/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΔάκρυα για τον ΑντώνηΤο συγκινητικό τελευταίο αντίο από τη σύντροφό τουΤετάρτη, Σεπτέμβριος 3, 2014 - 13:02

«Αντώνη μου, ζωή μου, είσαι μια αγάπη δυνατή, χωρίς όρια και τέλος». Με τα λόγια αυτά αποχαιρέτησε στο facebook τον αγαπημένο της η τελευταία σύντροφος του συνθέτη, Φιλοθέη, με την οποία διατηρούσε δεσμό εδώ και περίπου δώδεκα χρόνια. Η κατά 25 χρόνια νεότερή του γυναίκα ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό του ως το τέλος της ζωής του.
Ωστόσο ο Αντώνης Βαρδής από τα νεανικά του χρόνια ήταν λάτρης το «ωραίου φύλου».

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ερωτεύτηκε σφοδρά μια όμορφη νεαρή φιλόλογο, με την οποία παντρεύτηκε. Μαζί απέκτησαν τον Γιάννη, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στη μουσική, και την Καλλιστώ, που έχει σπουδάσει ψυχολογία. Δυστυχώς ο γάμος τους δεν διήρκεσε πολύ, καθώς όπως έχει αποκαλύψει ο γιος του μουσικοσυνθέτη (ο οποίος μέχρι τα 18 του έμενε με τη μητέρα του), υπήρχαν μεταξύ τους μεγάλες προστριβές. Ο ίδιος ο συνθέτης σε τηλεοπτική συνέντευξή του αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη του γυναίκα γιατί διέλυσε την οικογένειά τους, προσθέτοντας μάλιστα ότι είχε ξεμυαλιστεί κι έφυγε από το σπίτι. Κάτι που έχει επηρεάσει και τα παιδιά του.

Πάντως στα μέσα της δεκαετίας του '80 μπήκε στη ζωή του η τότε ανερχόμενη τραγουδίστρια Χριστίνα Μαραγκόζη, με την οποία εκτός από καλλιτεχνικό ζευγάρι, έγιναν και ανδρόγυνο, αφού πήραν την απόφαση να παντρευτούν.

Δεύτερος χωρισμός

Δυστυχώς, κι αυτός ο γάμος του Βαρδή έφτασε στον χωρισμό, αφού δημιουργήθηκαν μεταξύ τους διάφορα προβλήματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ τους. Μάλιστα η Μαραγκόζη είχε μιλήσει στην «Espresso» για... ανταγωνισμό, ενώ εκείνος υποστήριξε ότι η τραγουδίστρια και σύζυγός του ήθελε να βγάλει προς τα έξω ότι ζούσανε τον μεγάλο έρωτα, αλλά αυτό δεν ίσχυε και δεν κατάλαβε ποτέ γιατί έκανε κάτι τέτοιο. Πάντως, τους τελευταίους μήνες που ο Αντώνης βρισκόταν στο νοσοκομείο η Χριστίνα τού τηλεφώνησε για να μάθει την εξέλιξη της υγείας του.
«Εχω περάσει δέκα χρόνια από τη ζωή μου με τον Αντώνη και δεν σας κρύβω πως έχω στενοχωρηθεί. Με ενδιαφέρει να είναι καλά. Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Είχε και στο παρελθόν μια περιπέτεια με την υγεία του, στην αρχή του γάμου μας, αλλά είχαν πάει όλα καλά. Μακάρι και τώρα να συμβεί το ίδιο» είχε πει μάλιστα ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Οταν όμως έμαθε τα κακά μαντάτα, δεν μπόρεσε να μη στείλει το δικό της μήνυμα μέσα από το διαδίκτυο. «Ο πόνος μου είναι μεγάλος. Ο Αντώνης Βαρδής ήταν μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ημασταν μαζί 10 ολόκληρα χρόνια. Ηταν κομμάτι της ζωής μου. Ηταν ο άνθρωπός μου» έγραψε.

Ο μουσικοσυνθέτης με τα 461 τραγούδια που τα περισσότερα έγιναν μεγάλα σουξέ
Ο Αντώνης Βαρδής έχει γράψει 461 τραγούδια-διαμάντια. Το ταλέντο του στη σύνθεση άρχισε να ξεχωρίζει από το 1978, όταν ύστερα από παρότρυνση διάφορων φίλων του τραγουδιστών αποφάσισε να βάλει λίγο... νερό στο κρασί του και να γράψει πιο εμπορικά κομμάτια για τον Γιάννη Πουλόπουλο («Θέλω να μ' αγαπάς»), τον Γιάννη Πάριο («Αχ αγάπη»), τη Δήμητρα Γαλάνη (Μ' αγαπούσες θυμάμαι»), τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου («Φεύγουν καράβια στον γιαλό», «Με τον Bob Dylan»), τον Γιώργο Νταλάρα («Κάτω απ' την κληματαριά») κ.ά.

Υπόσχεση

«Υστερα από έναν προσωπικό εσωτερικό πόλεμο, πήρα τη μεγάλη απόφαση κι έγραψα κάποια τραγούδια με μία υπόσχεση: ότι θα μπω στο κύκλωμα με εμπορικά κομμάτια, αλλά αργότερα θα κάνω αυτό που θέλω εγώ» μας είχε δηλώσει. Τελικά, έκανε αυτό που πραγματικά ήθελε. Από το 1981 ως το 1983 συνέχισε να παίζει κιθάρα σε μεγάλες ορχήστρες κέντρων (ειδικά με αυτές που συνεργάζεται ο Γιάννης Πάριος) και παράλληλα γράφει σούπερ επιτυχημένα τραγούδια για τη Χαρούλα Αλεξίου (ανάμεσά τους το περίφημο «Φεύγω»), για τον Γιάννη Πάριο («Σου γράφω ένα γράμμα», «Δεν θα χωρίσουμε ποτέ») και άλλους νεότερους τραγουδιστές.
Στα μέσα της δεκαετίας του '80, εκτός από συνθέτης, ξεκινάει επίσημα και ως τραγουδιστής με τη Χριστίνα Μαραγκόζη στον δίσκο «Τραγουδάμε μαζί», αποκτώντας τον τίτλο του «τροβαδούρου με την μπλουζ φωνή». Μάλιστα για ένα διάστημα ήταν και παραγωγός δίσκων, στηρίζοντας νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες.
Αν και αυτοδίδακτος μουσικός, συγκαταλέγεται στους συνθέτες της γενιάς του που έχουν γράψει τα μεγαλύτερα σουξέ για τους περισσότερους Ελληνες τραγουδιστές, όπως είναι οι Μανώλης Μητσιάς («Θ' αναζητάς»), Πίτσα Παπαδοπούλου (άλμπουμ «Ανευ Ορων», με μεγάλη επιτυχία το «Μη μιλάς»), Μανώλης Αγγελόπουλος («Τη βαρέθηκε η ψυχή μου»), Μανώλης Λιδάκης («Κουράστηκα να υποκρίνομαι»), Ηλίας Κλωναρίδης («Θάλασσες»), Χριστίνα Μαραγκόζη («Θα προχωράμε μαζί», «Χάνομαι», «Λικεράκι»), Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας («Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα»), Στέλιος Καζαντζίδης («Στην Ελλας του 2000», σε συνεργασία με τους αδερφούς Κατσιμίχα και τη Γλυκερία), Αντώνης Ρέμος (στον δίσκο «Κλειστά τα στόματα» συμμετέχει στη σύνθεση των τραγουδιών «Η νύχτα δυο κομμάτια» «Χάρτινα φεγγάρια», «Οταν είσαι εδώ» και «Δεν κατάφερα»), Πασχάλης Τερζής («Δυο νύχτες μόνο», «Αν ξαναζητούσες την καρδιά μου», «Φεύγει η νύχτα», «Του Στέλιου η μπαλάντα») και Νατάσα Θεοδωρίδου (έχει υπογράψει το CD της με τίτλο «Σ' αγαπώ», το οποίο ολοκλήρωσε πέρυσι, μόλις είχε επιστρέψει από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο Ανόβερο).
Ο γιος του

Αξιοσημείωτο είναι ότι προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 βγαίνει στο τραγούδι ο γιος του Γιάννης Βαρδής, τον οποίο στα πρώτα βήματά του στηρίζει με δικά του τραγούδια στα άλμπουμ «Οικογενειακή υπόθεση» (με κορυφαίο κομμάτι την «Τηλεκάρτα») και «Αμα δεις τα παιδιά».

Οσο για τα δικά του τραγούδια, «Δεν θα με ξεχάσεις» και «Θα εκραγώ», συγκαταλέγονται στα μεγάλα του σουξέ.

Αφωνος ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον θάνατο του σπουδαίου ερμηνευτή

Η είδηση θανάτου του Αντώνη Βαρδή έκανε τον γύρο των social media, μέσω των οποίων πολλοί εξέφρασαν τη θλίψη τους.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θυμήθηκε την εποχή που οι δυο τους συνεργάζονταν στενά και αφού του ευχήθηκε «Καλό ταξίδι», «ανέβασε» φωτογραφικό ντοκουμέντο από τότε που ήταν αρκετά πιο νέοι. «Καλό ταξίδι, φίλε μας Αντώνη, σε ευχαριστούμε» έγραψε η Γλυκερία, ενώ ο Αντώνης Ρέμος εκφράστηκε μέσα από δύο στίχους: «Αν ρωτήσεις πώς περνάω θα σου πω δυο ψέματα / ένα πως δεν σ' αγαπώ κι ένα πως σε ξέχασα. Καλό ταξίδι, Αντώνη μου!» ήταν το δικό του σχόλιο. «Κλαίει ο Θεός σήμερα! Αντίο, φίλε μου, καλό Παράδεισο» σημείωσε ο Γιώργος Θεοφάνους και η Σεμίνα Διγενή «σκάλισε» λιγάκι τη μνήμη της. «Καλό ταξίδι, αγάπη μου. Θα θυμάμαι τις τόσες φορές που τραγουδήσαμε στις παρέες. Και το χιούμορ σου, Αντώνη μου».


Η Μελίνα Ασλανίδου προτίμησε να αλλάξει τη φωτογραφία του προφίλ της στο facebook και να βάλει το απόλυτο μαύρο (κάτι που έκαναν και η σύντροφος με την κόρη του μουσικοσυνθέτη).

Ο Χρήστος Δάντης δήλωσε μέσα από το status του πως «η μουσική δεν θα ήταν έτσι, αν δεν υπήρχες». Ο Γιάννης Κότσιρας ευχήθηκε «Καλό σου ταξίδι, Αντώνη», ενώ ο πολύ καλός φίλος του και συνθέτης Αντώνης Σκόκος, αφού «ανέβασε» μία φωτογραφία του στο Ιnstagram, έγραψε: «Ο μεγαλύτερος τραγουδιστής, χωρίς υπερβολή. Τι μουσικάρα, τι χιούμορ, τι ψυχή, τι κιθαρίστας, τι φίλος, τι δάσκαλος... Δεν υπάρχουν λόγια. Τύχη και τιμή που σε γνώρισα. Είσαι και θα είσαι εδώ».

Ο Διονύσης Σχοινάς στο twitter τόνισε πως «χωρίς εσένα δεν θα υπήρχαν πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες» και η Sunny Μπαλτζή «δανείστηκε» κάποιους δικούς του στίχους. «Φεύγω, φεύγω και παίρνω την καρδιά μου και ένα τραγούδι συντροφιά μου, φεύγω... Φεύγω...».

Αλκίνοος Μπουνιάς

Keywords
δυο νύχτες μόνο, bob dylan, πασχαλης τερζης, facebook, espresso, bob, dylan, Αννα Νταλαρα, μπλουζ, πιτσα, αμα, αφωνος, media, θλίψη, μνήμη, status, twitter, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, μνήμη, θλίψη, γαμος, γλυκερια, γυναικα, κιθαρα, μητερα, μουσικη, ρεμος, τραγουδια, τυχη, υγεια, φωτογραφια, χωρις ορια, ψεματα, ψυχολογια, αγαπη, αλεξιου, ανθρωπος, ασλανιδου, βγαινει, δημητρα, δαντης, δασκαλος, διαστημα, δυστυχως, δωδεκα, διαδικτυο, εγχειρηση, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, εφυγε, ζωη, ζωης, ζωη μου, υπηρχαν, θεος, θεοδωριδου, καζαντζιδης, κεφαλαιο, κρασι, λαυρεντης μαχαιριτσας, λιδακης, λογια, μαυρο, μαντατα, μαχαιριτσας, μηνες, μπλουζ, μπαλτζη, νατασα θεοδωριδου, νερο, νυχτα, οικογενεια, ομορφη, ορια, παιδια, παπακωνσταντινου, προβληματα, ψυχη, σεμινα διγενη, συντομα, σπιτι, σουπερ, τιμη, τραγουδιστρια, φιλε, χιουμορ, χρηστος, χριστινα, βηματα, bob, κομματι, καρδια, media, νοσοκομειο, status, σχοινας, ταξιδι, υγειας, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα