Νέο κρησφύγετο στην Ανάβυσσο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέο κρησφύγετο στην ΑνάβυσσοΔευτέρα, Ιούνιος 22, 2015 - 18:36

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «δένει» το παζλ των σχέσεων μεταξύ τρομοκρατών και ποινικών, μετά την ανακάλυψη νέου κρησφύγετου του αυτόχειρα Σπύρου Δραβίλα στην Ανάβυσσο και μάλιστα κοντά στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και μέρες το κρησφύγετο της συμμορίας του Διστόμου στην Αττική

και το παρακολουθούσαν. Οταν βεβαιώθηκαν πως δεν το επισκέπτεται κάποιος, μπήκαν μέσα για έρευνα και ανακάλυψαν κρυμμένα κάτω από το νεροχύτη μετρητά ύψους 20.000 ευρώ και πλαστά έγγραφα, όπως ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, πολλές τηλεκάρτες και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Το γεγονός ότι το κρησφύγετο στην οδό Βουκαμβίλιας βρίσκεται κοντά στη μονοκατοικία-γιάφκα του Ξηρού στην ίδια περιοχή, κάνει τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής να εξετάζουν το ενδεχόμενο η ενοικίαση του συγκεκριμένου σπιτιού τον Δεκέμβριο του 2014 από τον μετέπειτα αυτόχειρα ληστή να μην ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά να είχε άμεση σχέση με την παρουσία του Ξηρού στην Ανάβυσσο. Αλλωστε οι ημερομηνίες συμπίπτουν, καθώς ο Δραβίλας νοίκιασε τη μονοκατοικία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή, όπου συνελήφθη τον φετινό Ιανουάριο.

Οι αστυνομικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εκτιμούν ότι το κρησφύγετο σε συνδυασμό με τη γιάφκα ίσως δώσουν απάντηση σε ένα από τα ερωτήματα που έχουν, το οποίο αφορά τη μεταστροφή του Δραβίλα προς τη θρησκεία και τις απανωτές επισκέψεις του σε μοναστήρια στη Νέα Μάκρη: «Ισως ο Δραβίλας να είχε στενή επαφή με τον Ξηρό, ο οποίος είναι άνθρωπος της θρησκείας, και δεν αποκλείεται εκείνος να τον επηρέασε» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα