Νεκροί τέσσερις άνθρωποι που προσπάθησαν να ζεσταθούν

18:37 8/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΝεκροί τέσσερις άνθρωποι που προσπάθησαν να ζεσταθούνΠέμπτη, Ιανουάριος 8, 2015 - 18:34

ΦΟΝΙΚΟ ήταν το δεύτερο κύμα χιονιά προχθές και χθες, με θλιβερό μάλιστα απολογισμό. Τέσσερις άνθρωποι σε Κρήτη, Λέσβο και Αργος βρήκαν τον θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, ενώ αρκετοί -κυρίως κτηνοτρόφοι στην Κρήτη

και την Εύβοια- στάθηκαν τυχεροί και σώθηκαν χάρη στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δεν συνέβη το ίδιο με τον 35χρονο Αγγελο Χασάπη, πατέρα ενός αγοριού από τα Ρουσσοχώρια του Δήμου Μίνωα Ηρακλείου, που άφησε την τελευταία του πνοή από τις αναθυμιάσεις της γεννήτριας που άναψε (λειτουργεί με πετρέλαιο), όταν κόπηκε η ηλεκτροδότηση στο χωριό. Η γεννήτρια βρίσκεται σε βοηθητικό κτίσμα δίπλα από το σπίτι και ο άνδρας έσπευσε να τη θέσει σε λειτουργία, το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού άναψε και μια μικρή σόμπα, ξάπλωσε. Ο 35χρονος που αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του εντοπίστηκε νεκρός το επόμενο πρωί από γείτονες που άκουσαν τη γεννήτρια να λειτουργεί, παρά την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στο χωριό.

Τραγικό τέλος είχε και μια 95χρονη από τα Βασιλικά Λέσβου, η οποία κάηκε ζωντανή στην προσπάθειά της να ζεσταθεί με σόμπα λαδιού, ενώ από τα σοβαρά εγκαύματά της κατέληξε και η 75χρονη από το Κεράμι Καλλονής Λέσβου, η οποία το περασμένο Σάββατο είχε υποστεί εγκαύματα από αναμμένο μαγκάλι. Στο Αργος μια ηλικιωμένη απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα έμενε μόνη της και η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική θερμάστρα. Αντίθετα, τυχερή στάθηκε μια ηλικιωμένη από το χωριό Οκτωνιά Ευβοίας, η οποία βρέθηκε από εθελοντές πυροσβέστες την Τρίτη σε άθλια κατάσταση, δίχως θέρμανση και φάρμακα. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και για ακόμη μία ηλικιωμένη, στα Κουδουμάλια Οροπεδίου Λασιθίου, η οποία εγκλωβίστηκε στο σπίτι της όταν χθες το πρωί κατέρρευσε τμήμα της οροφής.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα