«Μονομαχία» στο... παζάρι

SHOWBIZ«Μονομαχία» στο... παζάριΔευτέρα, Ιανουάριος 26, 2015 - 16:49

Η κλεψύδρα για την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αδειάζει. Κι ενώ οι περισσότερες ομάδες έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους, κυρίως λόγω οικονομικής λιτότητας, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στη... μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Αμφότεροι έχουν σηκώσει ψηλά τον πήχη,

ευελπιστώντας να «κλείσουν» τα (αγωνιστικά) «κενά» τους μέχρι το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου, οπότε πέφτει η αυλαία, έτσι ώστε να... κατέβουν ενισχυμένοι στο μεταξύ τους ντέρμπι (8/2) στην Τούμπα. Το Σαββατοκύριακο πάντως επιφύλασσε ανατροπές, «σφήνες», αλλά και ανακοινώσεις.


Η ομάδα του Πειραιά προχτές ολοκλήρωσε και τυπικά την απόκτηση του Φράνκο Χάρα από την Μπενφίκα. Ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 χρόνων, δηλώνοντας αμέσως μετά ανυπόμονος για να κάνει το ντεμπούτο του. Το βάρος από τους «ερυθρολεύκους» έχει πέσει πλέον στην ενίσχυση του κέντρου άμυνάς τους. Υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τον Λουίς Νέτο, ωστόσο η ομάδα στην οποία ανήκει, η Ζενίτ, δεν τον παραχωρεί αν πρώτα δεν βρει τον αντικαταστάτη του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του πειραϊκού συλλόγου έχουν δώσει διορία στους Ρώσους να απαντήσουν οριστικά μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος στόπερ δέχτηκε κρούση κι από ακόμη μία ελληνική ομάδα, κι αυτή φέρεται πως είναι ο ΠΑΟΚ!

Το «ασπρόμαυρο» ενδιαφέρον όμως δεν πτοεί τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι έχουν έτοιμο το «Σχέδιο Β» στην περίπτωση που η Ζενίτ δεν «ανάψει» το «πράσινο φως» για να μεταβεί άμεσα ο 26χρονος στο μεγάλο λιμάνι.

Κόντρα για Κράσιτς

Ταυτόχρονα όμως, συνεχίζουν το σαφάρι στο εξωτερικό για εξτρέμ. Αλλωστε, οι περιπτώσεις των Τζόελ Κάμπελ και Βλάντιμιρ Βάις μπήκαν στο... συρτάρι, ενώ προς τη «Φενέρ» οδεύει ο Τζίμι Ντουρμάζ. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε επαφή με την ΚΠΡ για την απόκτηση του Μαροκινού, με γαλλικό διαβατήριο, χαφ Αντέλ Τααράμπτ, ενώ οι Τούρκοι επιμένουν για τον Μίλος Κράσιτς της Φενέρμπαχτσε. «Εχω πολλές προσφορές. Από ομάδες της Ρωσίας αλλά και της Ελλάδας» δήλωσε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, με τους γείτονες να αναφέρουν ότι βρίσκεται ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.


Στον «Δικέφαλο», η πολυσυζητημένη απόκτηση του Μάρκο Ντέβιτς, που αρχικά δημιούργησε πάταγο, οδηγήθηκε σε αναπάντεχο ναυάγιο. Ο Σέρβος «μπόμπερ» προτίμησε τα πετροδόλαρα της Αλ Ραγιάν του Κατάρ, «παγώνοντας» τους πάντες στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο Ρικάρντο Κόστα, αν κι έχει συμφωνήσει σε όλα, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την ελευθέρας του από την Αλ Σαλίγια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο 33χρονος διεθνής Πορτογάλος στόπερ -ο οποίος είχε απασχολήσει επί ημερών Μίτσελ και τον Ολυμπιακό κι εν συνεχεία είχε «κοπεί» λόγω ηλικίας- υποσχέθηκε ότι θα κάνει χρήσει ειδικού όρου του συμβολαίου του και θα μείνει ελεύθερος. Ολα αυτά όμως δημιουργούν πρόσθετη πίεση. Εξάλλου, ο Αναστασιάδης έχει διαμηνύσει ότι θέλει παίκτες έτοιμους να παίξουν από την πρώτη στιγμή, και, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ο Ζήσης Βρύζας καλείται να τραβήξει άσο από το μανίκι. Θα τα καταφέρει;

Χάρης Δάντσης

Keywords
Τυχαία Θέματα