Μικροί νοσηλευτές για παιδικές ψυχές!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜικροί νοσηλευτές για παιδικές ψυχές!Τρίτη, Δεκέμβριος 23, 2014 - 17:24

Συγκινητική και αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία συνολικά 22 μαθητών από δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περνούν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Α' και τη Γ' Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου. Οταν τελειώνουν το σχολείο, δεκατέσσερις μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και άλλοι οκτώ από το

Ανατόλια διαβαίνουν το κατώφλι του νοσοκομείου και αφιερώνουν αρκετή ώρα κάνοντας παρέα στους ασθενείς. Στους μικρότερους διαβάζουν παραμύθια ή ζωγραφίζουν μαζί τους, ενώ με τους μεγαλύτερους παίζουν επιτραπέζια, βοηθώντας να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά οι ώρες που μοιάζουν ατελείωτες στο νοσοκομείο.


Ο 16χρονος Κωνσταντίνος και ο συνομήλικός του Απόστολος είναι δύο μικροί «νοσηλευτές» που βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Γ' Παιδιατρική Κλινική για να παίξουν με τη Μαρία - Χριστίνα και τη Ραφαέλα, δύο κοριτσάκια με κυστική ίνωση. «Ερχόμαστε στο Ιπποκράτειο μαζί με τον Απόστολο στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού που συντονίζει ο καθηγητής μας, ο πατήρ Χρήστος Κέλπης, σε συνεργασία με τον σύλλογο "Ανοιχτή Αγκαλιά", ο οποίος ασχολείται με παιδιά που είναι άρρωστα ή κακοποιημένα. Ερχόμαστε κάθε Παρασκευή μεσημέρι για μία ώρα και απασχολούμε τα άρρωστα παιδιά με διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Κάθε φορά που φεύγω από εδώ είμαι γεμάτος χαρά, διότι πιστεύω ότι το σημαντικότερο στη ζωή είναι να δίνεις αγάπη» λέει ο Κωνσταντίνος.


«Αυτά τα παιδιά που νοσηλεύονται, μπορεί να έχουν από κάποιο απλό έως κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θεωρώ σημαντικό ότι καταφέρνουμε για μία ώρα να τα απασχολήσουμε και να τα βοηθήσουμε να ξεχαστούν» τονίζει ο Απόστολος. Τα παιδιά που παίζουν παρακολουθεί διακριτικά η εθελόντρια Δήμητρα Ζήκου. «Μπήκα σε αυτή την ομάδα επειδή πίστευα σε αυτό που κάνει η "Ανοιχτή Αγκαλιά". Επειδή έχω δουλέψει σε νοσοκομείο, έχω μια ευαισθησία απέναντι στον παράγοντα άνθρωπο και τα παιδιά. Αυτό που κάνουν τώρα τα παιδιά, πέρυσι το κάναμε εμείς.

«Kάτι παραπάνω»

«Πιστεύω όμως ότι τα παιδιά κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που κάναμε οι ενήλικοι, διότι είναι πιο κοντά στην ηλικία των νοσηλευόμενων παιδιών και μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα, να μιλήσουν μαζί τους και να τα απασχολήσουν» λέει η κυρία Ζήκου.


«Η "Ανοιχτή Αγκαλιά" υπάρχει εδώ και είκοσι χρόνια, αλλά στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με έδρα το Ιπποκράτειο. Επειδή ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα νοσηλευόμενα παιδιά, ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια με τη συντροφιά και την παιχνιδοθεραπεία. Φέτος βάλαμε στο πρόγραμμα και μαθητές. Αρέσει πολύ στα παιδιά που νοσηλεύονται να έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερα παιδιά» λέει από την πλευρά της η Χρυσάνθη Λάλου, υπεύθυνη της "Ανοιχτής Αγκαλιάς" στη Θεσσαλονίκη.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα