Επέστρεψαν έγκυοι από πενταήμερη

ΚΟΣΜΟΣΕπέστρεψαν έγκυοι από πενταήμερηΤρίτη, Δεκέμβριος 23, 2014 - 16:32

Το πρόγραμμα της πενταήμερης εκδρομής του γυμνασίου θηλέων της Μπάνια Λούκα στο Σαράγιεβο προέβλεπε επισκέψεις σε μουσεία και ιστορικά μνημεία. Αποδείχτηκε όμως στην πράξη ότι οι περισσότερες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα δωμάτια αγοριών, με αποτέλεσμα επτά από τα κορίτσια 13 και 14 ετών που συμμετείχαν στην εκδρομή να επιστρέψουν σπίτια τους σε ενδιαφέρουσα κατάσταση!


Για την ακρίβεια, μερικές εβδομάδες μετά την εκδρομή άρχισαν να εμφανίζουν αδιαθεσίες, έκαναν όλο και πιο συχνά απουσίες στο σχολείο και όταν

διαγνώστηκαν οι κυήσεις, οι γονείς τους έσπευσαν στο σχολείο, όπου κατηγόρησαν τους συνοδούς καθηγητές για πλημμελή επιτήρηση των κοριτσιών τους. Η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Βοσνία, όπου πλέον εγείρεται η ανάγκη εισαγωγής του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, καθώς η ηλικία που τα κορίτσια γίνονται ενεργά όλο και μειώνεται στη χώρα.


Ο Σενάντ Μεχμεντμπασίκ, γυναικολόγος από το Σαράγιεβο, δήλωσε ότι η τάση αύξησης των ποσοστών εγκυμοσύνης σε ανήλικες στη Βοσνία είναι πλέον ανησυχητική. «Αυτή είναι η τάση που επικρατεί. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στα παιδιά μας να μαθαίνουν για το σεξ στον δρόμο και όχι στο σχολείο» επισήμανε. Είναι τέτοιο το κενό πληροφόρησης των παιδιών από τους καθηγητές και τους γονείς τους που, σύμφωνα με ρεπορτάζ του InSerba News Network, πολλά νεαρά κορίτσια αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ειδικούς αμφιβόλου σοβαρότητας που βρίσκουν μέσω internet. «Θα έκανα σεξ με το αγόρι μου και ας είμαι μόνο 14... Αλλά φοβάμαι ότι θα με κατακρίνουν» γράφει μια μαθήτρια σε ένα σχετικό διαδικτυακό φόρουμ.


Πέρυσι, μόνο στο Σαράγιεβο, 31 ανήλικες έμεινες έγκυοι αλλά αυτό που έγινε στη σχολική εκδρομή, δηλαδή να μείνουν μέσα σε πέντε μέρες έγκυοι οι επτά από 28 κοπέλες, αποτελεί ένα είδος ρεκόρ. Ο επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Αναπαραγωγικής Υγείας της χώρας Νέναντ Μπάμπιτσι παραδέχτηκε ότι αυτό που έγινε στο σχολείο είναι ανησυχητικό και το απέδωσε σε «αμέλεια των γονέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα