Μια «ζόρικη» ημέρα στο ΟΑΚΑ

TV GOSSIPΟι νέες τηλεοπτικές περιπέτειες του ΣούληΜια «ζόρικη» ημέρα στο ΟΑΚΑΤετάρτη, Φεβρουάριος 18, 2015 - 16:40

Ο Σπύρος Σούλης είναι γεννημένος για «Ζόρικα επαγγέλματα». Ο αρχιτέκτονας που άλλαξε τις ζωές πολλών οικογενειών, φτιάχνοντάς τους τα σπίτια μέσα από την εκπομπή «Με το δεξί», αποφάσισε φέτος να κάνει κάτι ακόμη πιο δύσκολο: να αναλάβει δουλειές που δύσκολα θα επέλεγε κάποιος.

Ετσι αφού εργάστηκε ως οδοκαθαριστής, εναερίτης της ΔΕΗ,

αλλά και συντηρητής της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ο Σπύρος δέχτηκε την πρόκληση να ανεβεί στο στέγαστρο Καλατράβα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και να αλλάξει κάποιες από τις λάμπες αλλά και τις βίδες που συγκρατούν την κατασκευή. Φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχοντας στο πλευρό του ανθρώπους που γνωρίζουν τη δουλειά (με τους οποίους γνωρίστηκαν λίγο πριν από το γύρισμα), ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 ανέβηκε μέσα από τις σωλήνες, που φέρουν σκάλα στο εσωτερικό τους στο σκέπαστρο, βγήκε από την καταπακτή στο σημείο όπου έπρεπε να επισκευάσει τις βλάβες και έφερε εις πέρας την αποστολή του.

Ούτε το ύψος ούτε το κρύο και η παγωνιά τον πτόησαν, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια μια ιπτάμενη κάμερα, αλλά και ένας τολμηρός εικονολήπτης κατέγραφαν τις σκηνές. «Είχα βρεθεί εκεί στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και σε διάφορα άλλα events.

»Τη στιγμή όμως που κοίταξα το ΟΑΚΑ από ψηλά το συναίσθημα ήταν φοβερό, αισθάνθηκα δέος» λέει στην «Espresso» ο ατρόμητος Σπύρος Σούλης και συνέχισε περιγράφοντας την εμπειρία του.

«Αυτό που δεν γνώριζα ήταν πως οι αψίδες που βλέπουμε είναι κανονικά τούνελ, ενώ υπάρχουν καταπακτές που ανοίγουν και βρίσκεσαι πάνω από το στάδιο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συντηρούν μόνο τέσσερις ηλεκτρολόγοι, ενώ ο άνθρωπος που κάνει την επιθεώρηση είναι μόνος του. Πάντως, όταν είσαι πάνω στην κατασκευή αισθάνεσαι πολύ "μικρός"».

Ο Σπύρος έκανε τα γυρίσματα του συγκεκριμένου επεισοδίου των «Ζόρικων επαγγελμάτων» τις μέρες που ακόμη και η Αθήνα είχε ντυθεί στα λευκά λόγω της χιονόπτωσης. «Ηταν ένα μοναδικό θέαμα, που δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ, με όλα τα γύρω βουνά χιονισμένα. Η κατασκευή κουνιόταν λίγο και είχε πραγματικά κρύο. Δεν έχουμε κρυώσει πότε τόσο πολύ. Ο συντηρητής μάς είπε πως ανεβαίνει στο στέγαστρο ακόμη και με βροχή για να κάνει τον έλεγχο».

Τα αγαπημένα πρόσωπα του παρουσιαστή, πάντως, και κυρίως οι γονείς του, του έχουν ζητήσει να τους αποκαλύπτει τις αποστολές του αφού τις ολοκληρώνει, αφού δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους. Η αγωνία της μαμάς του, δε, χτυπάει... κόκκινο, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Πάντα αναρωτιέμαι αν έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφάλειας, αλλά πρέπει να έχω πίστη ότι όλα έχουν γίνει σωστά. Αισθάνομαι και φόβο και δέος και χαρά» δηλώνει ο Σπύρος, που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε κοντά στο να μην πραγματοποιήσει την εργασία του. «Κάποιες φορές σκέφτηκα να σταματήσω το γύρισμα, όπως στην περίπτωση της ανεμογεννήτριας και του υπονόμου, αλλά δεν το έκανα. Εχω καταφέρει να ξεπεράσω την υψοφοβία και την ακροφοβία μου.

»Αν δεν πάει κάποιος από εμάς να κάνει κάποιο από αυτά τα επαγγέλματα, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολα και σημαντικά είναι, πως αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν για να κάνουν τη ζωή μας πιο πολιτισμένη, άνετη και αξιοπρεπή. Τους έχω θαυμάσει όλους!» τονίζει.

Αν και έχει κάνει αρκετά «ζόρικα επαγγέλματα», ο Σπύρος μοιράστηκε με την «Espresso» την εμπειρία του από μια από τις δυσκολότερες αποστολές, την οποία δεν έχουμε δει ακόμη.

«Κάναμε ένα ολόκληρο επεισόδιο με τους συντηρητές της ΕΥΔΑΠ κάτω από την Αθήνα. Για πρώτη φορά κατεβαίνει κάμερα στον Ιλισσό, που αντίθετα με αυτό που νομίζουμε, υπάρχει ακόμα: ένα μεγάλο τούνελ, ένα σκοτεινό ποτάμι, που περνάει κάτω από την πόλη.

»Κατεβήκαμε στο αποχετευτικό δίκτυο με σκοινί, εκεί κάτω δεν υπάρχει οξυγόνο, εγώ φορούσα κανονική στολή και μάσκα. Μπροστά σου υπάρχει το ποτάμι κι αν γλιστρήσεις και πέσεις, σε παρασύρει ως το... Φάληρο.

»Κάποια στιγμή μπλέχτηκε το καλώδιο της μάσκας μου και για λίγο δεν μου έδινε οξυγόνο. Είχα πάνω μου μηχανήματα που έδειχναν τα δηλητηριώδη αέρια».

Τεριάννα Παππά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Περισσότερες φωτογραφίες

Keywords
Τυχαία Θέματα