Μέγα μυστήριο με την Ιερά Συνδόνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜέγα μυστήριο με την Ιερά ΣυνδόνηΤετάρτη, Οκτώβριος 21, 2015 - 13:01

Το ύφασμα που τύλιξαν το σώμα του Ιησού περιέχει DNA φυτών από όλο τον κόσμο

Βαθαίνει το μυστήριο που καλύπτει την ιστορία της Ιερά Σινδόνης, καθώς -σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης DNA στην οποία υπεβλήθη- το ύφασμα είναι «οικουμενικό» ή πολυταξιδεμένο.

Ιταλοί

ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μήκους 4,2 μέτρων ύφασμα, το οποίο κατά πολλούς εικάζεται ότι ήταν το νεκρικό σάβανο του Ιησού, περιέχει DNA φυτών που απαντώνται σε όλη τη Γη, μεταξύ των οποίων ακόμη και αγγουριάς.

Μετά την αποκωδικοποίηση του DNA της γύρης και της σκόνης που βρέθηκαν στη Σινδόνη, ο Τζάνι Μπαρκάτσα -γενετιστής φυτών και γονιδιώματος του πανεπιστημίου της Πάδοβα- και οι συνεργάτες του ανίχνευσαν πάνω του γονίδια μεγάλου αριθμού φυτών που φύονται στη Μεσόγειο, όπως το θεραπευτικό βότανο εκουιζέτο, το τριφύλλι και η πικραλίδα, καθώς επίσης και γονίδια φυτών που απαντώνται σε Μέση Ανατολή, Ασία ή και Αμερική.

«Ανάμεσα στα είδη φυτών του Νέου Κόσμου, το πιο αξιοσημείωτο είναι η μαύρη χαρουπιά, ένα δέντρο της οικογένειας Fabaceae, που φύεται στα Απαλάχια Ορη των ανατολικών πολιτειών της Αμερικής» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες στα αποτελέσματα της μελέτης τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports».

Στην Ινδία

Σε αυτήν εντόπισαν επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ύφασμα κατασκευάστηκε στην Ινδία και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, πηγαίνοντας από την Ιερουσαλήμ στην Τουρκία και τη Γαλλία προτού καταλήξει στο Τορίνο της Ιταλίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ύφασμα ταξίδεψε προκειμένου να έρθει σε επαφή με πιστούς απανταχού της Γης, ενώ υπάρχει και η θεωρία ότι η Σινδόνη κατασκευάστηκε στη μεσαιωνική Ευρώπη όπου την επισκέφτηκαν άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο και κατά το προσκύνημά τους της άφησαν το DNA των φυτών που μετέφεραν στα χέρια τους. Η Σινδόνη φέρεται ότι δείχνει το πρόσωπο ενός γενειοφόρου άνδρα με σωματικά τραύματα που συνάδουν με αυτά της σταύρωσης, ωστόσο η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα