«Με παρενόχλησαν στα 12»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Με παρενόχλησαν στα 12»Δευτέρα, Ιούλιος 22, 2019 - 18:50

❱❱ Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε σε παιδική ηλικία από φίλο των γονιών της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ναταλία Δραγούμη μιλάει δημοσίως για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε όταν ήταν μικρή. 

Κάθε φορά όμως προκαλεί σοκ, δείχνοντας μέσα από τα λεγόμενά της πόσο κοντά σε όλους βρίσκεται τελικά αυτός ο κίνδυνος.

Οταν πρόκειται, μάλιστα, για σεξουαλική παρενόχληση σε μικρά παιδιά, τότε ο κίνδυνος μεγαλώνει και μετατρέπεται σε εφιάλτη.

«Δεν

έχω μιλήσει στα παιδιά μου για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχω δεχθεί εγώ προσωπικά, όχι ότι είναι κακό, απλώς τους έχω πει κάποια πράγματα γενικά ώστε να γνωρίζουν πώς να το αποτρέψουν εάν συμβεί» ανέφερε η γνωστή ηθοποιός στην εκπομπή «Thrive» της Ζέτας Δούκα στον ΑΝΤ1, στην οποία εμφανίστηκε ως καλεσμένη χθες το πρωί, θίγοντας, μεταξύ άλλων, και το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Υπεράνω υποψίας

Η ίδια αποκάλυψε, μάλιστα, ότι στη δική της περίπτωση ο άνθρωπος που την παρενόχλησε ανήκε στο στενό φιλικό περιβάλλον των γονιών της, ένας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας.

«Ο λόγος που το είπα δημόσια είναι γιατί η σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκα στα 12 ήταν από έναν φίλο των γονιών μου! Δεν το είχα πει στη μητέρα μου! Αυτός ο άνθρωπος δεν ξανάρθε στην Ελλάδα, ήταν Γάλλος φιλέλληνας. Δεν ξέρω κι αν ζει! Το είπα στην αδελφή μου γιατί ντράπηκα να το πω στη μητέρα μου και στον πατέρα μου! Ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε βία και δεν έπαθα κάτι σωματικό, αλλά θα μπορούσα να πάθω κάτι ψυχικό» εξομολογήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ναταλία Δραγούμη ήταν μεταξύ των ηθοποιών που συμμετείχαν αφιλοκερδώς πριν από περίπου δύο χρόνια σε μια καμπάνια ενημέρωσης για τη σεξουαλική παρενόχληση που οργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τα σενάρια είχε η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ η σκηνοθεσία ήταν της Ολγας Μαλέα.

Στόχος ήταν η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και η δημιουργία των κοινωνικών συνθηκών στις οποίες δεν θα μπορεί πια να ευδοκιμήσει η σεξουαλική παρενόχληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα