Μαθαίνουν ξένες γλώσσες για τον... Μέσι και τα τουρκικά σίριαλ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαθαίνουν ξένες γλώσσες για τον... Μέσι και τα τουρκικά σίριαλ!Τετάρτη, Νοέμβριος 2, 2016 - 13:28

Οι... ντρίμπλες του Λιονέλ Μέσι και η λατρεία για τα τουρκικά σίριαλ στέλνουν τους Ελληνες στα φροντιστήρια για να μάθουν ξένες γλώσσες!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προσπαθούν να μάθουν τουρκικά, σουηδικά, νορβηγικά ή πορτογαλικά, για να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους εν όψει μιας καινούργιας ζωής στο εξωτερικό.

«Οι περισσότεροι επιλέγουν αυτές τις γλώσσες, επειδή σκοπεύουν

να εργαστούν στο εξωτερικό. Ωστόσο, σε όλα τα τμήματα εντοπίζει κανείς ανθρώπους που απλώς αγαπούν τις λεγόμενες "μικρές" γλώσσες...» αναφέρει ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Αδαμάντιος Καραρήγας. Στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών καταφεύγουν ακόμη άνδρες και γυναίκες με συζύγους από άλλες χώρες για να βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά και δικηγόροι, συμβολαιογράφοι ή και χομπίστες, που ήδη μιλούν τέσσερις πέντε γλώσσες!

«Οι... ποδοσφαιρόπληκτοι θαυμαστές του Φερνάντο Σάντος φτάνουν τα 20 άτομα τον χρόνο!» λέει καθηγητής φροντιστηρίου της Αττικής. Κράχτης είναι και τα τουρκικά σίριαλ, που τόνωσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τη γλώσσα της γειτονικής χώρας, ενώ το τελευταίο διάστημα κερδίζουν έδαφος και τα αραβικά, αφού πολλοί ανακαλύπτουν τον πλούτο του αραβικού κόσμου.

«Κινητήριος μοχλός μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο, τα σίριαλ ή το σινεμά. Ωστόσο, ο σκοπός είναι η κατάκτηση του πύργου της Βαβέλ, που θα κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία» σημειώνουν οι καθηγητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα