«Μαϊμού» πασαρέλες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Μαϊμού» πασαρέλεςΤετάρτη, Φεβρουάριος 25, 2015 - 16:22

Ακόμα και επιδείξεις των προϊόντων-μαϊμού που πωλούσαν μέσω διαδικτύου έκαναν στις κυρίες της υψηλής κοινωνίας οι απατεώνες που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Μάλιστα μίσθωναν μια πολυτελέστατη αίθουσα στο Καβούρι, στην οποία παρουσίαζαν τις ακριβείς απομιμήσεις ως πραγματικά κομμάτια από τις τελευταίες δημιουργίες διεθνών οίκων μόδας, που ακόμα δεν είχαν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα,

και τις έβγαζαν σε πλειστηριασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να κονταροχτυπιούνται τα θύματά τους για το ποια θα κυκλοφορήσει πρώτη τη δήθεν σπάνια τσάντα ή το πανάκριβο ζευγάρι παπούτσια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν στα χέρια τους τιμολόγια αλλά και δελτία αποστολής εμπορευμάτων σε σπίτια στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής, τα οποία ανήκουν σε πασίγνωστα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, που πίστευαν πως αγόραζαν αυθεντικά κομμάτια.

Οι ειδικοί πραγματογνώμονες της γαλλικής εταιρίας που ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για την ιστοσελίδα μέσω της οποίας πωλούνταν αντίγραφα των διεθνώς γνωστών τσαντών τους, έφτασαν στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη των τεσσάρων διαχειριστών της. Οταν εξέτασαν τα κομμάτια που βρέθηκαν στην αποθήκη του κυκλώματος, διαπίστωσαν πως ήταν πολύ καλές απομιμήσεις, με υψηλά στάνταρ ποιότητας, όμως έλειπε το υδατογράφημα γνησιότητας στην εσωτερική πλευρά του προϊόντος.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει το ενδεχόμενο να είχαν παραπλανηθεί από τους τέσσερις συλληφθέντες και ιδιοκτήτες επώνυμων καταστημάτων σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, οι οποίοι να είχαν αγοράσει ρούχα υψηλής ραπτικής, γόβες και δερμάτινα είδη με τις φίρμες γνωστών οίκων και να τα διαφήμιζαν στις βιτρίνες των επιχειρήσεών τους χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι «μαϊμού». Οι αστυνομικοί της Δίωξης διαπίστωσαν πως τα απομιμητικά εμπορεύματα προέρχονταν από βιοτεχνίες στην Τουρκία και στο Χονγκ Κονγκ και έχουν ήδη ενημερώσει τους συνάδελφους τους της Ιντερπόλ προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα