Λαθραίοι με τζετ σκι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Λαθραίοι με τζετ σκιΠέμπτη, Αύγουστος 20, 2015 - 16:03

Τούρκοι διακινητές φέρνουν με «πριβέ δρομολόγια» στη Λέσβο μετανάστες

Εχουν δει πολλά τα μάτια των ανδρών του Λιμενικού, που παλεύουν καθημερινά με την αθρόα εισβολή παράτυπων μεταναστών στα νησιά, πιθανότατα όμως δεν περίμεναν να τους δουν σε τζετ σκι!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
[email protected]

Κι όμως, Τούρκοι διακινητές έφερναν μετανάστες στη Λέσβο με πριβέ δρομολόγια-εξπρές,

αντί μεγάλης αμοιβής. Στα χέρια των Αρχών έπεσε ένας Τούρκος, αφότου έκανε τη VIP μεταφορά χρεώνοντας τους δύο παράτυπους μετανάστες 2.000 δολάρια (1.812 ευρώ) έκαστο! Οι λιμενικοί ενημερώθηκαν ότι τις τελευταίες ημέρες Τούρκος έχει θεαθεί να μεταφέρει αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια στα νησιά με τζετ σκι, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ορισμένες φορές γίνονταν ακόμη και πέντε ή έξι δρομολόγια την ημέρα!

Το έβαλε στα πόδια

Προχθές το μεσημέρι ο Τούρκος μετέφερε δύο μετανάστες από την τουρκική περιοχή Σαρμουσάκ στα Μιστεγνά Λέσβου, ενώ ανάλογο περιστατικό είχε εντοπιστεί και την περασμένη Πέμπτη.

Αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν οι νεαροί αλλοδαποί στα Μιστεγνά την Τρίτη το μεσημέρι, τα στελέχη του Λιμενικού προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τον Τούρκο, ο οποίος όμως εγκατέλειψε το τζετ σκι και το έβαλε στα πόδια τρέχοντας προς το εσωτερικό του νησιού. Επειτα από ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ο διακινητής συνελήφθη τελικά τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν ειδικές κάμερες θερμικής ακτινοβολίας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με τον Στρατό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην τουρκική περιοχή Σαρμουσάκ υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση VIP μεταφοράς μεταναστών με τρία τζετ σκι που πηγαινοέρχονται τακτικά στη Λέσβο μεταφέροντας δυο δυο τους μετανάστες (κυρίως νεαρής ηλικίας).

Αντίτιμο

Το αντίτιμο είναι σταθερό στα 2.000 δολάρια το άτομο, δηλαδή 4.000 δολάρια (3.625 ευρώ) τη φορά. Το γεγονός έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις ελληνικές Αρχές, αφού η περίπτωση του συλληφθέντος δουλέμπορου καταδεικνύει την ευκολία με την οποία οποιοσδήποτε μπορεί να επιβιβάζεται από όποιο σημείο των τουρκικών παραλίων θέλει και να μεταβαίνει σε ελληνικό νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα