Λασίθι: Νέα μαρτυρία για τον «τίγρη»-φάντασμα προκαλεί τρόμο

16:33 4/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΛασίθι: Νέα μαρτυρία για τον «τίγρη»-φάντασμα προκαλεί τρόμοΔευτέρα, Ιούλιος 4, 2016 - 16:32

Αστικός μύθος τείνει να γίνει ο φουρόγατος ή ό,τι άλλο είναι το αιλουροειδές που τρομοκρατεί ντόπιους και τουρίστες στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας Λασιθίου, δίχως να υπάρχει ακόμα απτή απόδειξη της ύπαρξής του.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, παρά το γεγονός ότι τόσο οι Αρχές -οι οποίες είναι σε επιφυλακή- όσο και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο περιβόητος «τίγρης» δεν είναι παρά ένας κρητικός αγριόγατος, ο λεγόμενος «φουρόγατος»

(φωτό), ο οποίος από τη φύση του αποφεύγει την ανθρώπινη παρουσία και προτιμά τις απόκρημνες και δύσβατες περιοχές, όπου τρέφεται με μικρά ζώα και πουλιά. Η παρουσία του άγνωστου ζώου έχει γίνει έμμονη ιδέα, καθώς φαίνεται ότι υπήρξε νεότερη μαρτυρία για επανεμφάνισή του τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Φωτιά, αλλά, παρά την κινητοποίηση των Αρχών, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα τον Σήφη, τον κροκόδειλο που είχε απασχολήσει τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης το καλοκαίρι του 2014, όταν είχε θεαθεί από πυροσβέστες να πλατσουρίζει στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο. Αρχικά, η είδηση είχε προκαλέσει πανικό, αλλά, όταν βγήκαν και οι πρώτες φωτογραφίες του, το μήκους δύο μέτρων ερπετό αποτέλεσε ατραξιόν ως τον Μάρτιο του 2015, που εντοπίστηκε νεκρό καθώς δεν είχε αντέξει την παγωνιά του χειμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα