Λάμψη Μανθάτη

ΑΘΛΗΤΙΚΑΛάμψη ΜανθάτηΠαρασκευή, Δεκέμβριος 16, 2016 - 19:45

Από τον
Χάρη Δάντση

Ο Μπέντο έδωσε ευκαιρίες στο χθεσινό παιχνίδι με τη Σπάρτη στη Λακωνία, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε «σβηστά» 1-0 και προκρίθηκε με το απόλυτο (3x3) στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως λίγοι τις εκμεταλλεύτηκαν.

Ενας από αυτούς που ξεχώρισαν ήταν ο σκόρερ (66') των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μανθάτης, ενώ ιδιαίτερα δραστήριοι ήταν οι Καμπιάσο, Πάρντο, «Τσόρι» Ντομίνγκες και Ανδρούτσος, που αγωνίστηκε σε θέση φορ.

Απογοήτευση

ο Μάριν

Απογοητευτικός για ακόμη μία φορά ήταν ο Μάρκο Μάριν, δικαιώνοντας τον Πορτογάλο τεχνικό του πειραϊκού συλλόγου που τον έχει θέσει στο περιθώριο. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός χρησιμοποιήθηκε στα άκρα της επίθεσης και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Οχι γιατί δεν έχει την ποιότητα, αλλά γιατί δεν δείχνει τη διάθεση να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Κατά την αντικατάστασή του (από τον Μανθάτη στο 57') έδωσε το χέρι στον Μπέντο, δείχνοντας ότι συμβιβάζεται με αυτήν την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο του 27χρονου προβλέπει απολαβές 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπέντο μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός πως πετύχαμε τον στόχο μας. Μάλιστα το καταφέραμε αυτό με τη μεγαλύτερη συγκομιδή, 9 βαθμοί σε 3 παιχνίδια, και χωρίς να δεχτούμε γκολ. Πολλά παιδιά από την ακαδημία της ομάδας βοήθησαν στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Αυτός ήταν και ο σκοπός, να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά με μικρό χρόνο συμμετοχής».

Το δεύτερο εισιτήριο από τον β΄ όμιλο πήρε ο Πλατανιάς (6 βαθμοί), ενώ Σπάρτη (3 β.) και Χανιά (0 β.) αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (70' Φ. Αρσενίεβιτς), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης, N. Αρσενίεβιτς, Ηλιόπουλος, Βελλίνης (80' Χάδιαρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος (79' Βούρος), Ντε λα Μπέγια (75' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Μάριν (57' Μανθάτης), Πάρντο, Ανδρούτσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα