Κρήτη: Κύκλωμα εμπορίας όπλων με ειδικούς φρουρούς

13:54 6/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚρήτη: Κύκλωμα εμπορίας όπλων με ειδικούς φρουρούςΔευτέρα, Ιούνιος 6, 2016 - 13:53

Αστυνομικοί συμμετείχαν σε ένα δαιδαλώδες κύκλωμα εμπορίας όπλων με έδρα την Κρήτη, το οποίο εξάρθρωσε το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Χανίων. Επειτα από έρευνες, συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα, μεταξύ τους και δύο ειδικοί φρουροί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 28 άτομα, μεταξύ των οποίων άλλοι δύο ειδικοί φρουροί και ένας αρχιφύλακας!

Οπως προέκυψε από τις

έρευνες, η σπείρα δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εισαγωγή και την πώληση όπλων από το 2007! Στην εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος οδήγησε η σύλληψη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δύο ειδικών φρουρών πριν από περίπου έναν μήνα, ενώ μετέφεραν όπλα κατά παραγγελία στην Αθήνα.

Ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εγκληματικής ομάδας φέρεται ένας 31χρονος Κρητικός, ο οποίος έβρισκε μη λειτουργικά όπλα σε χώρες του εξωτερικού (ακόμη και στην Αυστραλία) και τα αγόραζε! Η αποστολή των οπλών στην Κρήτη γινόταν με νόμιμο τρόπο, μέσω μεταφορικών εταιριών. Από εκεί και έπειτα ξεκινούσαν οι επισκευές στα όπλα, προκειμένου να μετατραπούν σε λειτουργικά. Για τον σκοπό αυτό συμμετείχαν στη σπείρα ένας οπλουργός και ένας οπλοπώλης, οι οποίοι γνώριζαν τα τεχνικά μυστικά και συγκεκριμένα πώς να μετατρέψουν ένα άχρηστο όπλο σε πλήρως λειτουργικό.

Στη μαύρη αγορά

Στη συνέχεια, το κύκλωμα πωλούσε τα «καθαρά» όπλα σε φθηνές τιμές στη μαύρη αγορά, με αποτέλεσμα να καταλήγουν ακόμη και σε ομάδες ποινικών. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πιστόλια, εννέα πολεμικά τυφέκια, τρεις χειροβομβίδες, 22 καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα, 11 αεροβόλα, 22.863 φυσίγγια πιστολιών και περιστρόφων, 3.444 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 65 γεμιστήρες, 1.637 κυνηγετικά φυσίγγια, 89 εξαρτήματα όπλων, εννέα μαχαίρια, έξι κροτίδες, 135 γραμμάρια πυρίτιδας και 24 γραμμάρια δυναμίτιδας, τρία φιτίλια, 30 πυροκροτητές, συσκευές taser, σπρέι πιπεριού, 93 κάλυκες και χειροπέδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα