Κοινωνικό μέρισμα και επίδομα ανάσα για χιλιάδες Ελληνες

ΠΟΛΙΤΙΚΗΚοινωνικό μέρισμα και επίδομα ανάσα για χιλιάδες ΕλληνεςΤετάρτη, Απρίλιος 16, 2014 - 11:45

Το εικοσαήμερο που ακολουθεί είναι ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, αφού στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πιστώνοται το οικογενειακό επίδομα και το κοινωνικό μέρισμα.

Το ποσό των 136 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστούν σήμερα 669.702 οικογένειες, καθώς θα βρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την προκαταβολή του οικογενειακού

επιδόματος για το 2014.

Ουσιαστικά, το ποσό θα αντιστοιχεί στο επίδομα τέκνων που δικαιούνται για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ για την πίστωσή του στους λογαριασμούς δεν θα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Α21, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Το ποσό θα καταβληθεί στους δικαι­ούχους που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013. Θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο, με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε πως το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και επαγγελματίες που έχουν κλείσει λόγω κρίσης θα λάβουν ένα «δώρο Πάσχα» που θα ξεκινάει από 500 ευρώ και θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για τους πολυτέκνους. Το εφάπαξ επίδομα θα μπει έως τις 9 Μαΐου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ταυτόχρονα με το επίδομα των 500 ευρώ που θα λάβουν και άλλοι 68.000 έως 70.000 ένστολοι.

Οπως αποφασίστηκε, θα λάβουν το επίδομα με ευνοϊκότερους όρους, σε σχέση με ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, οι μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έμειναν άνεργοι το 2014. Το εισοδηματικό κριτήριο για το εφάπαξ βοήθημα καθορίστηκε στα 6.000 ευρώ για τον άγαμο και αυξάνεται (όπως και το ίδιο το ποσό του επιδόματος) ανάλογα με τη σύνθεση κάθε οικογενείας, ενώ θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ αν υπάρχει στην οικογένεια και άτομο με αναπηρία.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα