Ιβο Πιτάνγκι: «Εσβησε» στα 93 του ο χειρουργός των σταρ

16:25 8/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΙβο Πιτάνγκι: «Εσβησε» στα 93 του ο χειρουργός των σταρΔευτέρα, Αύγουστος 8, 2016 - 16:24

Είχε προγαματοποιήσει αισθητικές επεμβάσεις σε δεκάδες celebrities, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αλλά και σε χιλιάδες φτωχούς, που είχαν σοβαρά εγκαύματα ή δυσμορφίες

Από το νυστέρι του είχαν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς jet set, εκείνος όμως φρόντιζε να μην εκθέτει

κανέναν από τους διάσημους πελάτες του. Για όσους γνωρίζουμε, το μάθαμε είτε επειδή το είπαν οι ίδιοι είτε επειδή διέρρευσε από το περιβάλλον τους και δεν διαψεύστηκε ποτέ.

Ο κορυφαίος πλαστικός χειρουργός Ιβο Πιτάνγκι, ένας από τους πρωτοπόρους της αισθητικής χειρουργικής, πέθανε το Σάββατο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε ηλικία 93 ετών, μόλις μία ημέρα αφότου είχε μεταφέρει, με το αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα, την Ολυμπιακή Φλόγα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ανάμεσα στις διασημότητες που τον είχαν εμπιστευθεί ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Τζίνα Λολομπριγκίτα, ο Μικ Τζάγκερ, αλλά και η Τζάκι Κένεντι - Ωνάση. Το 2009, ο Πιτάνγκι αποκάλυψε ότι είχε χειρουργήσει τον Γάλλο απατεώνα Αλμπέρ Σπαγκιαρί, τον δράστη της «διάρρηξης του αιώνα» στη Societe Generale της Νίκαιας το 1977, όταν κρυβόταν στη Λατινική Αμερική.

Το έργο του

Ο Πιτάνγκι είχε περισσότερες από 1.800 δημοσιεύσεις - βιβλία, επιστημονικά άρθρα, ομιλίες σε συνέδρια και λοιπά. Εργάστηκε ακούραστα σε όλη τη ζωή του, ώστε να αναγνωριστεί η ειδικότητά του, καθώς η πλαστική χειρουργική στην εποχή του ήταν υποτιμημένη.


Στην περίφημη κλινική που ίδρυσε το 1963, στη συνοικία Μποταφόνγκο του Ρίο, ο χειρουργός των σταρ είχε πραγματοποιήσει αισθητικές επεμβάσεις σε δεκάδες διασημότητες. Η κλινική του ήταν τόσο διάσημη, ώστε χρησιμοποιήθηκε ως «πρότυπο» για μια από τις ερωτικές ταινίες της σειράς «Εμμανουέλα», στην οποία η πρωταγωνίστρια Σίλβια Κριστέλ προσπαθεί να αλλάξει ταυτότητα. Ωστόσο, ο πλαστικός του διεθνούς jet set χειρούργησε δωρεάν και χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους, που έφεραν σοβαρά εγκαύματα ή έπασχαν από δυσμορφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα