Ηλιοβασιλέματα σε καρτ ποστάλ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗλιοβασιλέματα σε καρτ ποστάλΚυριακή, Ιούνιος 22, 2014 - 13:00

Ο ήλιος του καλοκαιριού, που σαν φλεγόμενος κύκλος χάνεται μέσα στη θάλασσα, αποχαιρετώντας την ημέρα και βάφοντας τα ολόλευκα σπίτια των νησιών μας χρυσαφί, είναι για τους τουρίστες ανά τον πλανήτη υπερθέαμα! Η Ελλάδα αποτελεί για τους ξένους must καλοκαιρινό προορισμό, για τα πανέμορφα νησιά της με τις δαντελωτές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, τον καθαρό ουρανό, αλλά και τα μαγικά ηλιοβασιλέματά της που βάφουν με τις «ανταύγειές» τους τις φυσικές ομορφιές

των τοπίων. Σαντορίνη, Σούνιο, Πάρος, Νάξος, Χανιά, Μύκονος, Κέρκυρα και Ζάκυνθος έχουν το προνόμιο να διεκδικούν τις οκτώ πρώτες θέσεις στη λίστα με τα διασημότερα -και πολυφωτογραφημένα- ελληνικά ηλιοβασιλέματα.

Εύα Παπαδάτου

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Η σαγηνευτική λάμψη κρυμμένη σε ένα «κλικ»

Η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει το διασημότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου. Λίγο προτού δύσει ο ήλιος μικροί και μεγάλοι, οικογένειες και ερωτευμένα ζευγαράκια, Ελληνες και ξένοι θα πάνε στην άκρη του νησιού, τη μοναδική Οία, για να απαθανατίσουν τον ήλιο που χάνεται στον ορίζοντα. Τα κρεμασμένα από τις άκρες των βράχων σπιτάκια του ηφαιστειογενούς κυκλαδίτικου νησιού παίρνουν για λίγα λεπτά μια σαγηνευτική λάμψη και οι δεκάδες τουρίστες που έχουν στριμωχτεί στα σοκάκια της Οίας χειροκροτούν εκστασιασμένοι!

ΣΟΥΝΙΟ
Μοναδική θέα στον Ναό του Ποσειδώνα

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ναός είναι το μέρος απ' όπου έπεσε ο Αιγαίας όταν είδε τα μαύρα πανιά του πλοίου και πίστεψε ότι ο γιος του Θησέας, που είχε πάει στην Κνωσσό για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο, ήταν νεκρός. Το μέρος και η δυναμική του γεμίζουν -κατά περίεργο τρόπο- τον επισκέπτη με ενέργεια, όμως εκείνο που τον μαγνητίζει είναι το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Η θέα του ήλιου που δύει από τον Ναό του Ποσειδώνα αφήνει τους εκδρομείς με το στόμα ανοιχτό και μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

ΠΑΡΟΣ
Θέαμα στις Πόρτες με σκηνοθέτη τη φύση

Το ηλιοβασίλεμα στις Πόρτες είναι τόσο επιβλητικό ώστε ακόμα και οι λιγότερο ρομαντικοί δεν μένουν απαθείς στη θέα του. Από την Παροικιά, το κέντρο του νησιού, μπορεί κανείς να γίνει θεατής μιας εκπληκτικής σκηνοθεσίας της φύσης: βλέπει τον ουρανό να είναι γεμάτος με πορτοκαλιές και κόκκινες πιτσιλιές και μία ολοστρόγγυλη «μπάλα φωτιάς» που ετοιμάζεται να κρυφτεί πίσω από τους δύο βράχους, που μοιάζουν με πύλες και βρίσκονται ανοικτά της Πάρου. Το εκκλησάκι που βρίσκεται στον λόφο της Αγίας Αννας αποτελεί εξαιρετικό σημείο παρατήρησης.

ΝΑΞΟΣ
Ο ιερός -στην αρχαιότητα- τόπος!

Εκατοντάδες τουρίστες συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα στην Πορτάρα της Νάξου, στην τεράστια μαρμάρινη πύλη του Ναού του Δήλιου Απόλλωνα. Ο επισκέπτης θα φτάσει εκεί τερματίζοντας την περιήγησή του στη χώρα του νησιού για να απολαύσει με δέος τον χρυσοκόκκινο ήλιο να χάνεται μέσα από τη μεγάλων διαστάσεων πύλη του ιερού τόπου. Οι φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες παίρνουν φωτιά και το ηλιοβασίλεμα, αν μη τι άλλο, θα αφήσει στους παραθεριστές μια γλυκιά ανάμνηση...

ΧΑΝΙΑ
Η μαγευτική παραλία στα Φαλάσαρνα

Τη φήμη του μαγευτικότερου κρητικού ηλιοβασιλέματος διατηρεί η παραλία στα Φαλάσαρνα, έξω από τα Χανιά. Η εξωτικής ομορφιάς ακτή με τη λευκή, ψιλή άμμο και τα καταγάλανα ζεστά νερά προσφέρει αξέχαστες διακοπές, ενώ η δύση του ήλιου συμπληρώνει το σκηνικό και δημιουργεί απίστευτες αναμνήσεις. Τα Φαλάσαρνα, που αποτελούσαν καίριο λιμάνι των Χανίων κατά τη Μινωική περίοδο, βρίσκονται πάντα στο top 10 των καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη και σε αυτό έχει παίξει αναμφισβήτητα βασικό ρόλο το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

ΜΥΚΟΝΟΣ
Με ρομαντική διάθεση στη Μικρή Βενετία

Μία βόλτα στην Αλευκάντρα, τη μικρή Βενετία με τα πολύχρωμα σπιτάκια να «ακουμπούν» στη θάλασσα, μεταφέρει τον επισκέπτη σε τόπους μαγευτικούς. Η Μικρή Βενετία είναι ένα από τα ρομαντικότερα μέρη σε όλο το νησί και σε αυτό παίζει ρόλο το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, που βάφει τον ουρανό κόκκινο, ενώ τα χρυσαφιά σπιτάκια με τα μπαλκόνια τους «κρέμονται» πάνω από το νερό. Αν και το σημείο είναι υπέροχο όλες τις ώρες της ημέρας, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δύση του ηλίου, οπότε ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ σε ένα από τα μαγαζάκια.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανέμελα μακροβούτια στον Λογγά

Αναρίθμητα είναι τα «κλικ» των φωτογραφικών μηχανών των τουριστών που συνωστίζονται στον Λογγά τη στιγμή που ο άλικος ήλιος χάνεται στο νερό. Η παραλία του Λογγά (ή αλλιώς Λογάς) βρίσκεται κοντά στο χωριό Περουλάδες, στη βόρεια πλευρά του νησιού, και είναι από τις ομορφότερες της Κέρκυρας. Η καταλληλότερη στιγμή για να την επισκεφτεί κανείς είναι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, γιατί ο ήλιος είναι ακριβώς μπροστά από την παραλία όταν χάνεται μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα τοπίο που παραπέμπει σε πίνακα ζωγραφικής.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εικόνες άγριας ομορφιάς στο Ναυάγιο

Με τις πιο όμορφες αποχρώσεις της χρωματικής παλέτας έχει ντυθεί το ηλιοβασίλεμα στο διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Η πολυδιαφημισμένη παραλία, που πήρε το όνομά της από ένα καράβι που ξεβράστηκε στην ακτή και αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού του Ιονίου, έχει άγρια ομορφιά όταν ο ήλιος δύει και το γαλάζιο της θάλασσας «παντρεύεται» με το πορτοκαλί του ουρανού. Εκείνη τη στιγμή τα ψηλά, επιβλητικά βράχια που βρίσκονται στη μέση δίνουν στο τοπίο μυστηριώδη όψη και προκαλούν στον θεατή δέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα