Επεσε το «κάστρο» του χασίς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπεσε το «κάστρο» του χασίςΣάββατο, Ιούνιος 21, 2014 - 13:00

Στα χέρια των Αρχών έπεσε ο «Εσκομπάρ της Αλβανίας» Ραζίπ Μαχμουτάι. Υστερα από μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, η αλβανική αστυνομία κατάφερε να καταλάβει το απόρθητο έως τώρα «κάστρο» του, το χωριό Λαζαράτι, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους χασισοβολώνες της Ευρώπης, και να συλλάβει τον περιβόητο μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Χρειάστηκαν πέντε ημέρες πραγματικών μαχών με τους ναρκέμπορους του Λαζαράτι έως ότου καταφέρουν οι αλβανικές

Αρχές να το θέσουν υπό έλεγχο. Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί με τη συνδρομή ελικοπτέρων πολιόρκησαν για μερόνυχτα το χωριό, συναντώντας τη λυσσαλέα αντίσταση των χασισοπαραγωγών που επιστράτευσαν βαρύ οπλισμό για να αποκρούσουν την εισβολή.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις

Από την περασμένη Κυριακή έως την Πέμπτη πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν σε όλη τη γύρω περιοχή, ενώ τεράστιοι καπνοί από φλεγόμενα χασισόδεντρα σκέπαζαν το Λαζαράτι και πολλά γειτονικά χωριά, καθώς οι παραγωγοί είχαν βάλει φωτιά στις καλλιέργειές τους για να μην πέσουν στα χέρια της αστυνομίας! Οπως αποδείχτηκε, έβαλλαν κατά των αστυνομικών όχι μόνο με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, αλλά και με ένα στρατιωτικού τύπου πολυβόλο που ήταν εγκατεστημένο σε σπίτι του χωριού!

Τελικά οι Αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι από το απόγευμα της Πέμπτης το περιβόητο Λαζαράτι βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους. Ο πρώτος απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Συνολικά καταστράφηκαν περίπου 81.300 χασισόδεντρα και 23,4 τόνοι επεξεργασμένου χασίς, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι τεράστιες ποσότητες χασίς και τα δενδρύλλια που έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φτάσει η αστυνομία.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός όπλων, χιλιάδες σφαίρες, εκρηκτική ύλη TNT, πυροκροτητές, χειροβομβίδες, μέχρι κι ένα αντιαρματικό όπλο!

Εφοδος σε 130 σπίτια

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 130 σπίτια και διαμερίσματα και συνέλαβε 14 άτομα με την κατηγορία της επίθεσης κατά των αστυνομικών δυνάμεων, την καλλιέργεια κάνναβης, την αντίσταση κατά της Αρχής και τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ξεχωρίζει το όνομα του Ραζίπ Μαχμουτάι. Η σύλληψη του «Εσκομπάρ της Αλβανίας» ήταν ζήτημα τιμής για την αλβανική κυβέρνηση, καθώς ο 46χρονος ήταν ένα από τα πλέον καταζητούμενα άτομα στην Αλβανίας και θεωρείται ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα του εμπορίου ναρκωτικών από το Λαζαράτι, όπου παράγονταν κάθε χρόνο περίπου 900 τόνοι χασίς. Ο ίδιος πάντως δηλώνει... βοσκός και αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε χασισοφυτείες και οργανωμένο έγκλημα.

«Δεν έχω καμία σχέση, εγώ έβοσκα τα ζώα!» ισχυρίστηκε μιλώντας τηλεφωνικά σε τηλεοπτικό σταθμό λίγο προτού παραδοθεί στην αστυνομία. Το καρτέλ του Λαζαράτι αμαύρωνε τη διεθνή εικόνα της Αλβανίας και η διάλυσή του ήταν στοίχημα για τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα που χαιρέτισε την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση γράφοντας στο twitter «λέμε τι κάνουμε και κάνουμε ό,τι λέμε».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα