Η βασίλισσα του πάγου «νίκησε» το άβαταρ της Κιμ!

ΚΟΣΜΟΣΗ βασίλισσα του πάγου «νίκησε» το άβαταρ της Κιμ!Τετάρτη, Δεκέμβριος 17, 2014 - 17:10

Μάγεψε τους σινεφίλ για πρώτη φορά το 2013 μέσα από το «Frozen». Η χρονιά της Ελσα όμως ήταν αναμφίβολα το 2014, καθώς το βραβευμένο με Οσκαρ soundtrack «Let it go» κυριάρχησε στο Billboard 100 και η κούκλα της ξεπέρασε σε πωλήσεις τη θρυλική Barbie. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι το περιοδικό «TIME» ανακήρυξε την ξανθιά

βασίλισσα του πάγου ως τη φανταστική ηρωίδα με τη μεγαλύτερη επιρροή για τη φετινή χρονιά.

Στη δεύτερη θέση το αμερικανικό περιοδικό επέλεξε το άβαταρ της Κιμ Καρντάσιαν στο mobile game «Kim Kardashian Hollywood», που έχει αποφέρει έσοδα ύψους 160.000.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη τον σούπερ ήρωα της Marvel Star-Lord, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους «Guardians of the galaxy» έσωσε, μεταξύ άλλων, και το επίγειο box office.
Ακολουθούν η φανταστική περσόνα του ειδικού στην πολιτική σάτιρα Στίβεν Κόλμπερτ, ο βασιλιάς Τζόφρι, ο οποίος έπαιξε ρόλο-κλειδί στη φετινή σεζόν του «Game of thrones», αλλά και η ηρωίδα Μόρα Φέφερμαν από τη σειρά «Transparent» του Netflix, καθώς είναι η πρώτη τρανσέξουαλ βασική πρωταγωνίστρια τηλεοπτικής σειράς.

Η θρυλική Κάτνις των «Hunger Games» και ο χαρακτηριστικός χαιρετισμός των τριών δαχτύλων που χρησιμοποιεί έγιναν σύμβολο των διαδηλωτών σε Ταϊλάνδη και Χονγκ Κονγκ, κατακτώντας έτσι την έβδομη θέση της λίστας.
Φωνές και κόμικς

Αμέσως μετά ακολουθούν η εικονική μουσικός Hatsune Miku, το «τραγούδι» της οποίας αποτελείται από δείγματα γνήσιων ανθρώπινων φωνών και η Αναλίζ Κίτινγκ, η ηρωίδα της σειράς «How to get away with murder» που υποδύεται η Βαϊόλα Ντέιβις, εξαιτίας της οποίας ξεκίνησε debate στις ΗΠΑ για τον φυλετικό διαχωρισμό στην τηλεόραση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο έντυπος Θορ, το κόμικς της Marvel που επανακυκλοφόρησε με γυναίκα ηρωίδα.

Στην 11η θέση βρίσκουμε τον Ραστ Κολ, κεντρικό ήρωα της σειράς «True Detective» που υποδύθηκε ο Μάθιου Μακόναχι, καθώς οι αναφορές του σε διάφορα βιβλία συνέβαλαν ώστε αυτά να εκτοξευτούν στην κορυφή του Amazon chart, ενώ στη 12η συναντάμε τον Mr. Poo, που δεν είναι άλλος από το ανθρωπόμορφο περίττωμα που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια της UNICEF για τη δημόσια υγεία στην Ινδία. Η διαβολική ηρωίδα της ταινίας «Gone Girl» Εϊμι Νταν, η Τρέισι ΜακΚόνελ -ή αλλιώς «η Μητέρα»- από την κωμική σειρά «How I met your mother» και η Hello Kitty ολοκληρώνουν τη λίστα του «TIME».

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Αναζητήσεις
βασιλισσα του παγου
Τυχαία Θέματα