Η «χρυσή» ελευθερία του Πιστόριους

ΚΟΣΜΟΣΗ «χρυσή» ελευθερία του ΠιστόριουςΤετάρτη, Οκτώβριος 21, 2015 - 16:38

Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος από χθες εκτίει την ποινή του για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ, που μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, στη χλιδάτη βίλα του θείου του Αρνολντ Πιστόριους, σε καταπράσινο προάστιο της πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής Πρετόρια. Πρόκειται

για τριώροφη μονοκατοικία που διαθέτει μεγάλες βεράντες, κήπο και εξωτερική πισίνα.

Σύμφωνα δε με τους υπολογισμούς ειδικών, η αξία της εκτιμάται γύρω στο 1.300.000 ευρώ. «Ο Οσκαρ είναι εδώ, στο σπίτι, μαζί με την οικογένειά του» που είναι χαρούμενη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας Πιστόριους Ανελίζ Μπέργκες, η οποία έσπευσε να προσθέσει ότι ο παραολυμπιονίκης θα τηρήσει αυστηρά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί. Οπως είναι φυσικό, χθες έξω από τη βίλα είχαν στρατοπεδεύσει κάμερες τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφοι που ξεροστάλιαζαν για να απαθανατίσουν τις πρώτες ώρες του Πιστόριους εκτός φυλακής.

Ο παραολυμπιονίκης τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό έχοντας εκτίσει μόλις ένα έτος από τα πέντε που του είχαν επιβληθεί. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι Αρχές τον έβγαλαν από το κελί κάποιες ώρες πριν από το προβλεπόμενο και μάλιστα για να τον κρύψουν από τους δημοσιογράφους επέλεξαν η αποφυλάκιση να γίνει νύχτα. Η αποφυλάκισή του, πάντως, δεν κάνει καμία διαφορά στην οικογένεια της Στίνκαμπ, δήλωσε συνήγορος της οικογένειας του θύματος, καθώς «η Ρίβα δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα