«Γαλαζοαίματη» 25χρονη

ΚΟΣΜΟΣ«Γαλαζοαίματη» 25χρονη Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019 - 15:48

❱❱ 25χρονη πήρε φάρμακο για τον πονόδοντο και εκδήλωσε επικίνδυνη ασθένεια

Νεαρή γυναίκα από το Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ έγινε «γαλαζοαίματη», αλλά στο πιο σκούρο, και ο λόγος δεν ήταν η αριστοκρατική καταγωγή της. 

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της επιστημονικής επιθεώρησης «New England Journal of Medicine», η γυναίκα εκδήλωσε μια σπάνια και κάποιες φορές θανατηφόρα ασθένεια, τη μεθαιμογλοβιναιμία,

που μετέτρεψε το αίμα της σε σκούρο μπλε και προκλήθηκε από τη χρήση ενός φαρμάκου, το οποίο μπορεί να πάρει κανείς χωρίς συνταγή.

Συγκεκριμένα, η 25χρονη είχε χρησιμοποιήσει ένα τοπικό ανακουφιστικό για τον πονόδοντο και το επόμενο πρωί ξύπνησε νιώθοντας άρρωστη. «Είμαι αδύναμη και μπλε» είπε στα έκτακτα του νοσοκομείου Μίριαμ, σύμφωνα με τον δρα Οτις Γουόρεν που την κούραρε και έγραψε τη σχετική δημοσίευση.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, καθώς ο σίδηρος από το αίμα της είχε αλλάξει μορφή και δεν μπορούσε να προσκολληθεί στο οξυγόνο για να το μεταφέρει στο σώμα της. Αυτό σήμαινε πρακτικά ότι, ενώ δεν είχε δυσκολία στην αναπνοή, ένιωθε το σώμα της σαν να πνιγόταν.

Η ασθένεια αυτή, που έχει προκληθεί στο παρελθόν και από αντιβιοτικά, αντιμετωπίστηκε με την ουσία μπλε του μεθυλενίου, η οποία της χορηγήθηκε ενδοφλέβια και την έκανε να αισθανθεί αμέσως καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα