ΦΟΝΙΑΣ ετών 15

COVER STORYΦΟΝΙΑΣ ετών 15Τρίτη, Σεπτέμβριος 15, 2015 - 15:54

Σκότωσε με καραμπίνα τον 17χρονο φίλο του που τον χτύπησε μπροστά σε κόσμο επειδή φλέρταρε την αδελφή του!

Το φλερτ ενός 15χρονου προς την αδελφή του 17χρονου φίλου του φαίνεται ότι ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά η οποία τύλιξε δύο οικογένειες και έκανε τον φόβο των αντιποίνων να πλανάται στην Κάτω Αχαΐα (Αχαγιά). Τα χτυπήματα που δέχτηκε μπροστά σε κόσμο από τον 17χρονο Γιώργο, επειδή πολιορκούσε

την αδελφή του, όπλισαν το χέρι του 15χρονου Νίκου, που τον σκότωσε με καραμπίνα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Το πρωτοφανές φονικό με θύμα τον Γιώργο Α. και θύτη τον φίλο του Νίκο Δ. έχει παγώσει τους κατοίκους της περιοχής από το απόγευμα της Κυριακής. Ο άτυχος Γιώργος και τα τέσσερα αδέλφια του είχαν μετακομίσει στη γειτονιά τον τελευταίο χρόνο μαζί με τους γονείς τους. Από την πρώτη στιγμή ο 17χρονος ταίριαξε με το 15χρονο γειτονόπουλο και περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί. Ομως ένα μήνυμα έμελλε να τα τινάξει όλα στον αέρα! Ο 15χρονος Νίκος έβλεπε ερωτικά τη 16χρονη αδελφή του Γιώργου και της έστειλε μήνυμα ζητώντας της να συναντηθούν. Εκείνη αρνήθηκε, όμως ο Νίκος επέμεινε. Η ανήλικη ενημέρωσε τον αδελφό της κι εκείνος πήρε τηλέφωνο τον 15χρονο για να βρεθούν και να μιλήσουν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος της Κάτω Αχαΐας, όπου βρίσκονταν και δεκάδες άλλα παιδιά.

Οταν συναντήθηκαν, η φιλία τους «ράγισε». Στα λόγια δεν τα βρήκαν, τα πνεύματα οξύνθηκαν, πιάστηκαν στα χέρια και πάνω στον καβγά ο 17χρονος φέρεται ότι έσκισε την μπλούζα και έκοψε τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό του ο φίλος του. Τα υπόλοιπα παιδιά άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν.

Θολωμένος

Ο 15χρονος, θολωμένος και ντροπιασμένος, έφυγε από το σχολείο. Κανείς δεν φαντάστηκε τότε ότι ο καυγάς θα κατέληγε σε αιματοκύλισμα. Ο Νίκος πήγε στο σπίτι του παππού του, πήρε την καραμπίνα του πατέρα του, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του και κατευθύνθηκε οπλισμένος προς το σχολείο. Στις 19.30 έφτασε στο προαύλιο, όπου βρίσκονταν ο 17χρονος με την παρέα του και την αδελφή του, αλλά και δεκάδες άλλα παιδιά ηλικίας 3-17 ετών. Τυφλωμένος από οργή, ο Νίκος κρατώντας την καραμπίνα πλησίασε τον φίλο του λέγοντας «Κάντε άκρη. Τώρα τη γ...ες» και πάτησε τη σκανδάλη! Στο προαύλιο επικράτησε πανζουρλισμός, ενώ ο 15χρονος έμεινε «παγωμένος», προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει! Αιμόφυρτος ο άτυχος Γιώργος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.



Μετά τη σύλληψή του ο 15χρονος οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα, που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία, και μετά στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 17χρονο, αλλά να τον εκφοβίσει. «Ενιωσε εξευτελισμένος μετά τον μεταξύ τους καβγά, καθώς έφυγε από το σημείο ημίγυμνος» είπε ο δικηγόρος του 15χρονου Χρήστος Τσόλκας και πρόσθεσε: «Δεν έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του. Ειδική παιδοψυχολόγος βρίσκεται δίπλα του και τον παρακολουθεί». Στη 42χρονη μητέρα του Νίκου ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερη. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 39χρονο θείο και τον 42χρονο πατέρα του ανηλίκου, ο οποίος είναι οδηγός φορτηγού και βρίσκεται στην Ολλανδία.

Τρόμος για αντίποινα. Σε αστυνομικό κλοιό το σπίτι του δράστη

Από το βράδυ της Κυριακής, με εντολή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή αντεκδίκησης, καθώς τα σπίτια των οικογενειών των δύο παιδιών βρίσκονται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων, ενώ αρκετοί φίλοι του αδικοχαμένου Γιώργου απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους! «Παιδιά, δεν ξέρω τι να πω. Κάθε μέρα μα κάθε μέρα ήμασταν μαζί σε κάθε διάλειμμα. Δεν το πιστεύω. Αυτός ο... που το έκανε να πάει στην κόλαση». «Καλό ταξίδι, Γιώργο, θα μας λείψεις. Πάλεψες όσο μπορούσες. Θα σε θυμόμαστε χαμογελαστό και γεμάτο όνειρα», «Μακάρι ο... να σαπίσει στη φυλακή» είναι μερικά από τα μηνύματα των φίλων του άτυχου μαθητή στο facebook.

Χαρακτηριστικό της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί είναι και το μήνυμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας που έστειλε προς όλους τους δημότες της Κάτω Αχαΐας ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, που κάλεσε τους δημότες να μην οξύνουν τα πνεύματα με εκτιμήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις για το περιστατικό. Σήμερα συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές θα οδηγήσουν τον άτυχο Γιώργο στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 3.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Αχαΐα και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αράξου.

Keywords
Αναζητήσεις
fonias etwn 15
Τυχαία Θέματα